Tehnički kutak > Tuning skutera

Montaža i štelanje Selettre

<< < (4/4)

B.E.G.A:
Jel ima koja dobra duša da mi posudi mikrometar?

Zaboravih reci,na magnetu(rotoru) nema onog proreza za kajlu,tj. ima ali je jako mali,kao da je netko samo malo skinuo po povrsini. Sta da radim po tom pitanju?

Miki-speedy:
Ma nece ti trebat mikrometar,naruci onu plocu ako nemas sa stepenima i tjeraj

dino73n:
E majka mu stara pa zar nije najlakse uzet naobicniji "šubler" ili ti pomicno mjerilo  i staviti ga na cilindar umjesto svjecice,naravno okrenuti dio koji mjeri dubinu rupe u cilindar i okrenuti radilicu i dobijes mjeru gornje mrtve tacke,onda malo vratis radilicu unazad da se klip spusti a na mjeru na šubleru dodas 1,4mm ili 2,25 koliko je vec propisano i onda klip dotjeras da dodirne šubler i na pravom si mjestu.

Ukoliko na rotoru i statoru nemaju oznake koje trena da se poklope onda moras sam da ih napravis.Moras od nekog automehanicara posuditi instrument za stelanje tacke paljenja(stroboskop) i na rotoru flomasterom povuci crticu i spoji stroboskop i kurblaj da vidis na kojem mjestu je crtica kad stroboskop sjeva pa na statoru na tom mjestu stavi crticu i onda imas mjere koje trebas poklopiti kad ti je klip naslonjen na subler koji si nastimao na mjere koje sam ti vec pojasnio.

Eto,simple as that :D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju