Tehnički kutak > Tuning skutera
Montaža i štelanje Selettre
Miki-speedy:
--- Citat: pralas - 13 Ožujak, 2012, 18:13:45 ---da ju nastelas kako treba bez fuseva je potreban ako se ne varam onaj barometar ili kako se to vec zove sto se sarafi umjesti svjecice...
ugl davno sam ja pričao o tome sa doritos,on ti moze vise reci :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Barometar :toothy12: Kralj si,majke mi :laughing7:
--- Citat: Josip - 13 Ožujak, 2012, 20:36:50 ---
bitno da nmjestis za prvu ruku da ti pickup okida neku mjeru (neznam koliko tocno) prije GMT
a kasnije kad vrtis stator to dostelavas
--- Kraj citata ---
:icon_thumright:
Posluzi se mariovom tablicom da pretvaras milimetre u stepene i obrnuto
Napravi saraf(naravno oznaci svaki mm) koji ces zasarafit umjesto svjecice(nece bit precizno kao sa mikrometrom al uvijek mozes malo pomjerit) i kad saznas na koliko milimetara pikap treba da okine kad klip ide prema gmt tu zaustavi klip i zasarafi rotor :icon_thumright:
2TDottore:
kakvu vi nauku stvarate oko neceg sta je detaljno opisano u malossi katalogu vezano za selletru.ugl tvornicko stelanje selletre je 2.25mm prije GMT( za piaggio) valjda je tak i za minarelli i ostale i u tom polozaju se moraju poklopit crtica na statoru sa crticom na rotoru i to je cijela mudrost.sad ak se neko oce dodatno igrat sa kutevima paljenja nek se igra samo pazite da nebi imali rupe u klipovima.
B.E.G.A:
Moja je Italkit Selettra.
Nema nikakve crtice na statoru,na rotoru imaju dvije zelene i dvije crvene.
U Italkitovoj uputi (ako se može uopće tako nazvati,A4 papir,bez slika samo tekst) piše da obi preporučaju 1,40mm prije GMT-a.
ivanm:
onda tak stavi... skini glavu i stegni cilindar sa nekim distancama.. prije njih dijagonalno zategneš neki ravni lim il flah koji bude ti pokazao koliko je klip od ruba u gmt.
podesi da ti je pickup točno na magnetu kad je klip 1.4mm prije gmt i to je to..
kurbla001:
evo možda pomogne... :toothy10: :toothy10:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju