Ostalo > Razne offtopic teme :)

Cijene goriva u nebesima

<< < (19/29) > >>

JogFromYamaha:
zivo se svabi jebe za cijenu goriva ako zgrta 3-4 prosjecne hrvatske place za isti posel ko i u hrvatskoj
onda kod njega treba biti cijena po litri 40kn da bi bio u istom camcu

a price da cijena nafte znatno utjece na cijenu hrane u ducanu je glupost i spinof
pranje ljudskih glava s glupostima

ko da je relevantno dal je potrosio 350 ili 370kn na dizel da dopelja u ducan a vozi robu u vrijednosti 80000kn
na taj iznos se ni ne vidi tih par lipa razlike u dizelu i cijela prica se koristi masovno za podizanje cijena.
dizel skoci za 10 lipa oni dizu cijenu proizvoda za 30% da jer ima smilsa .
da, postoji potrosnja goriva u proizvodnji tipa traktor isto treba gorivo u to se slazem al najveci udio u cijeni i definicija
same cijene u hrvatskoj nije slobodno trziste nego konzumerizam na hrvatski nacin di se roba ne prodaje ako na nju
nemogu imati 200% marzu a ispod 40% marze ju ni nemam u ducanu.
jedan zdigne cijenu mlijeka i drugi ju zdigne jer zakaj bi on zaradio manje ako mozes prodati za 6 kn zasto bi prodavao
za 5.90 ako svi daju i za 6, a drzavi ide u ruku jer porez na 6kn je veci nego porez na 5.90 i samim time se ponovno duda
potrosaca i nitko drugi ne zaraduje nego trgovac i drzava koji dobivaju najveci profit od bilocega kaj se proda  a niti su
zasluzni za proizvodnju niti zaposljavaju ikoga u tom procesu.

i evo ti prica o firmama u hrvatskoj di radnik sljaka za 2000kn a sef na mjesec stavi 60000kn u dep i nezna kam bi bacio
peneze dal u novi auto jer stari vec ne smrdi po novom kak je prije 2 godine ili da ide u tajland za docek nove godine.

fakt kod nas je da je drzava svorc u tom razmjeru da to ljudi znaju proglasili bi drzavni bankrot jer zivimo godinama na kredit
a novac koji cirkulira je tesko dobiti jer je likvidnost mala, a benzin se uvjek placa s novcem i nema odgode znaci ciste pare
idu na ruke drzavne kase. zato ga se nece odreci, jer nema dovoljno novaca u cirkulaciji da bi se sustav razvijao.
a ako tiskas vise novaca pada ti odnos kuna euro a mi smo se lijepo zaduzili u eurima. i sami si pilimo granu na kojoj sjedimo.

3alfa3:

--- Citat: JogFromYamaha - 17 Prosinac, 2014, 13:22:25 ---zivo se svabi jebe za cijenu goriva ako zgrta 3-4 prosjecne hrvatske place
--- Kraj citata ---

malo vise  ;D

JogFromYamaha:
a o tome kako kod nas postoji vojska ekonomista koji su ekonomski nepismeni aka. vucibatine s diplomom
koji kad bi znali ista bi bili puni para i firme za koje rade bi bile pune para  ko sada drustvo puno dugova i ovrha

3alfa3:
Kaj se svaba i ostalih koji pristojno zive tice.....

Vi svi ovdje gledate na cijenu benge u smislu nemam para za vozit se koliko bi htio.
Malo ozbiljniji ljudi gledaju na to ovako (ne kazem da sam ja obziljan, jer da jesam, drugacije bi zivio  ;D ):
Sva lova mi ode na hranu, rezije i sl. Benzin se kupuje samo kad se mora i samo po potrebi.
Lako svabi koji od svake place moze ustedit platit gorivo. Njemu je za gorivo za voznju iz gushta tako svejedno jel litra 1 cent ili 3 eura kad ih IMA.

Ja love nemam koliko bi htio (s tim da sam skroman, a ne rasipnik, samo imam druge prioritete pa se sam se tome prilagodio). Recimo, na "civilnu" odjecu ne trosim prakticki nista - nosim robu staru barem 2 godine, a da kupujem svaki mjesec nove majce, hlace, kosulje, odijela, tenisice, cipele i sl. sigurno si nebi mogo prisutit sve vezano uz motor. Znaci, odrekao sam se necega u korist necega drugog. I meni dobro. Takodjer, kod mene doma nije sad 23-24C temperatura jer to kosta dosta vise nego 20-21C koliko mi je u prostorijama gdje boravim (ostale su hladne). Pazim na potrosnju struje, vode i sl.
Prosjecni nijemac o tome ne mora mislit - on ima za sve to, mozda nece mjesecno stavit sa strane 500+ eura (iako vecina stavlja i vise od toga), ali sigurno nece brinut za egzistenciju, a uvijek ce mu ostat za hobije.

I onda kad kupim 2 kacige (svaka 2500kn), rukavice (1650kn), cizme (1950kn), jaknu (4100kn) i hlace (2500kn), ispada da serem novce. U 2 godine nisam kupio ostalu odjecu (ne hodam podrapan i zmazan, hvala na pitanju  ;D ) i ovo ispada oko 633kn mjesecno. U HR se kaze da na odjecu po glavi stanovnika ide 500kn mjesecno pa stvari polako sjedaju na svoje mjesto. a i ta oprema nece trajat 2 godine, nego bitno dulje.

JogFromYamaha:
tocno to
njemus e zivo jebe za cijenu dal je 9.50kn ili 15kn kad ima para da pokrije trosak
a kod nas se svaka kuna pet puta okrene i stalno se na necemu odricemo da bi
imali za pokriti osnovne troskove rezija stanovanja i hrane.
dok drugi o tome nikada nisu ni morali misliti jer se ima dosta, frizder je pun
rezije placene, stanarina placena i jos imam para za popaliti
dal cu si kupit novi TV za bozic ili otici na docek na korziku to je moja stvar.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju