Tehnički kutak > Tuning skutera

Promijenio ulje u motoru prvi put sam

<< < (2/6) > >>

SlowRider:
U minarellija ulijes tocno 110 ml i nema problema sa izbacivanjem na odusak. Zaboravio sam nakon koliko km se mjenja na minarelliju, ali netreba to tako cesto mjenjati.

3alfa3:

--- Citat: SlowRider - 06 Travanj, 2008, 11:11:22 ---U minarellija ulijes tocno 110 ml i nema problema sa izbacivanjem na odusak. Zaboravio sam nakon koliko km se mjenja na minarelliju, ali netreba to tako cesto mjenjati.

--- Kraj citata ---

On prica o motornom ulju (ima 4t skuter), a ne ulju za getribu.

3alfa3:
Motorno ulje imaju mnogo aditiva i nema samo ulogu podmazivanja nego i pranja motora (deterdzentna komponenta). Ulje koje izgleda kao novo nakon koristenja nije odradilo svoj posao kako treba.

Sto se izmjene motornog ulja tice (kod svih 4t mashina), najbolje je ispustiti dok je ulje toplo jer ga onda vise (i lakse) iscuri. Mjerenje se vrsi na hladno ako uputama nije drugacije navedeno.

Kad se mahina upali, za kontrolu ulja treba malo pricekati da se ocijedi u karter i tek tada mjeriti. Zato je tebi mjerna sipka cijela uljava. Ulje iznad maksimuma je opasno jer se stvara previsok uljni pritisak i motor moze (na najslabijoj tocki - nekoj brtvi, na primjer) probiti.

Takodjer, kod mjerenja je potrebno imati skuter na centralnoj nogari.

U vezi filtera ulja...
ne znam kako on kod tebe izgleda, ali ako izgleda kao onaj na autu (samo manji, naravno), onda svakako nije predvidjen za pranje nego se mijenja.

SlowRider:

--- Citat: 3alfa3 - 06 Travanj, 2008, 11:20:22 ---
--- Citat: SlowRider - 06 Travanj, 2008, 11:11:22 ---U minarellija ulijes tocno 110 ml i nema problema sa izbacivanjem na odusak. Zaboravio sam nakon koliko km se mjenja na minarelliju, ali netreba to tako cesto mjenjati.

--- Kraj citata ---

On prica o motornom ulju (ima 4t skuter), a ne ulju za getribu.

--- Kraj citata ---

Stalno mislim da ima 2-t skuter kad vidim avatar :uff:  :dontknow:

Agil:

--- Citat: ---U vezi filtera ulja...
ne znam kako on kod tebe izgleda, ali ako izgleda kao onaj na autu (samo manji, naravno), onda svakako nije predvidjen za pranje nego se mijenja.
Autor: 3alfa3 

--- Kraj citata ---

hvala na odgovoru, filter ulja na Agilityju ( GY6 ) je metalna mrežica u obliku naprstka, koja sjedne u oprugu na ćepu za ispust ulja - ne mijenja se....

--- Citat: ---Kad se mahina upali, za kontrolu ulja treba malo pricekati da se ocijedi u karter i tek tada mjeriti. Zato je tebi mjerna sipka cijela uljava. Ulje iznad maksimuma je opasno jer se stvara previsok uljni pritisak i motor moze (na najslabijoj tocki - nekoj brtvi, na primjer) probiti.

--- Kraj citata ---

hvala na upozorenju..nešto takvo sam i ja mislio...pokušat ću ipak brisat štapić, otvor i provjerit razinu ulja.....definitivno važno, ali možda glupo pitanje...zašarafi li se štapić prilikom mjerenja , ili se samo nasloni na otvor za ulijevanje ulja...?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju