16gb kartica, mobitel je samsung galaxy 3 (i5800). Prije par dana je sve radilo ok, i odjednom vise nemogu uci u datoteke (pise da nema SD kartice), a kad sam na "desktopu" mi se u gornjem lijevom uglu prikazuje ikonica prekrizene SD kartice. Kad to otvorim, pise da je kartica prazna ili s nepodrzanim sustavom i nudi mi formatiranje kartice. Probal sam ju formatirati ali se bas nis ne pocne događati (kartica i dalje ne fukcionira) - podatke imam na kompu, nije mi do njih.
Stavim karticu u usb citac i gurnem u komp, cuje se onaj zvuk ko kad i inace nekaj ustekam u usb, ali se ne pojavi nis (mislim na onaj "autoplay" di pita kaj hocu napravit, nije se pojavio), odem u my computer i ikonica postoji (SD:j), znaci vidi da se radi o SD kartici, al kad probam otvorit, pise "please insert a disk into drive J:."
Znaci kartica mi je potpuno neupotrebljiva, ne mogu joj pristupit ni s moba ni s kompa (ni preko kabla, ni kad ju izvadim i stavim u citac i u komp). Velim, nije mi do podataka jer vise-manje sve imam na kompu al kartica ne radi
Probao sam u mobitel stavit jednu staru 1gb karticu i ta radi normalno.
help?