Tehnički kutak > Napravi sam

Ugradnja radilice, ležajeva i semeringa

<< < (4/14) > >>

3alfa3:

--- Citat: SlowRider - 05 Svibanj, 2010, 23:20:11 ---ulje ravnomjerno zagrijava lezaj, i ne treba jako zagrijati ulje i lezaje, cca 80°C

--- Kraj citata ---

ni 150C u ulju ga nebi ostetilo, ali je i 80-100C sasvim dovoljno

Drnda:
imam jedno pitanje, kada se rasparuju blokovi, odviju se ona 4 sarafa i kako ih raspariti jer ih radilica drzi, bez da se ista osteti, i ima li gdje kupiti radapcigere za sklapanje bez da se na ove metode radi.. tj jel bolje radapcigerom raditi ili ovim metodama...

vktr:

--- Citat: 3alfa3 - 06 Svibanj, 2010, 00:16:48 ---ni 150C u ulju ga nebi ostetilo, ali je i 80-100C sasvim dovoljno

--- Kraj citata ---
pa da al moje pitanje je bilo zašto se smije grijat u ulju a nesmje se grijat fenom, koja je razlka?
ivanm izričito zagovara :toothy12: Na Hladno
drnda, ovim metodama je najbezbolnije i najbolje po mom mišljenju, kad bi uprešavo na suvo(bez grijanja hlađenja) došlo bi do oštećenja dosjeda ležaja po mom mišljenju

Drnda:
to mislim i ja, ali u servisu tako rade ipak koliko znam, pa bude sve ok. uglavnom fen postize puno vecu temp od 100 c a to bi ga ostetilo.. uglavnom negdje sam citao da najveci broj lagera ima max temp od 60-80C koju podnosi ok, iznad je pregrijavanje...

3alfa3:

--- Citat: Drnda-1 - 06 Svibanj, 2010, 01:34:05 ---to mislim i ja, ali u servisu tako rade ipak koliko znam
--- Kraj citata ---

Servis ima samo jednu funkciju - da zaradi sto vise u sto kracoj jedinici vremena.

--- Citat: Drnda-1 - 06 Svibanj, 2010, 01:34:05 ---, pa bude sve ok. uglavnom fen postize puno vecu temp od 100 c a to bi ga ostetilo..
--- Kraj citata ---
par puta vise od 100C

Ali radi se i o nacinu grijanja. Ulje to radi polako, a samim time i jednolicno + niej isto jel "na suho" ili u ulju

--- Citat: Drnda-1 - 06 Svibanj, 2010, 01:34:05 ---uglavnom negdje sam citao da najveci broj lagera ima max temp od 60-80C koju podnosi ok, iznad je pregrijavanje...

--- Kraj citata ---

Ovi za radilice obicno deklariraju nekih 120 do 150C kao gornju granicu pouzdanog rada

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju