Tehnički kutak > Injection
pitanje u vezi mašine ditech
Grale:
ovako pitanje glasi:
morini ditech se ugrađivao do 7.mjeseca ili kojeg već 2003-te godine...od onda ga preuzima piaggio i ugrađuje se pure jet,jelda?
a također su se i nastavile ugređivat suzuki morini mašine u ditecha?ali ih nije više bilo u hr za kupiti...
moj ditech je 2004.godina po prometnoj,po godini proizvodnje...pa bi kao trebal bit pjure jet,ali je morini...pa kak je onda to moguće,a kupljen je u hr?
odnosno kad su povučeni sa tržista zapravo kod nas?
Daci:
2004 se još radila sa morini mašinama..ali da se razumijemo kasniji modeli 2004 su ibile i sa pure jet mašinama....čak i prva serija novog sr-a factory-a (na početku godine) su došle kod nas sa morini mašinom i od onda dalje je bio purejet...u europi je općenito pređeno na pure jet a u americi su bili morini svi do 2009 godine od onda i kod njih je uveden purejet
Grale:
da zato jer mi nije bilo jasno kad svugdje di sam pročital na netu,da u hr nije bilo za kupit više morini...
ja sam skut kupil prošle godine od bratića,a on ga je kupil u dućanu,ja mislim u kc...i bil je zadnji i.e. model...
pa mi je isto i to malo čudno,u isti skuter se ugrađuju dvije različite mašine... :dontknow:
a odkad je počela proizvodnja novih verzija morini diteka?
Iwo SR Tuono:
ditech je išao u evoluciju ko god šta mislio, ja sam stavio bio temu ovdje u oftopic i postoji ditech v2 sada i to je ta mašina do 2009. godine što daci kaže
al očito je piaggio uzeo sve konce i stavljaju sad purejet gore
moje mišljenje je ko god ima serijski dobrog ditecha može bit sretan jer ih je jako malo u dobrom stanju a purejet mašine su smeće tako da prelaskom na novi facotry zapravo radiš korak unatrag, em je skuter manji em je mašina lošija
Grale:
od 2009.je samo pijađo mašina?znači nema više morinija nutra...
taj ditech v2,kaj dva cilindra ili kaj?nisam vidio temu tu... :icon_scratch:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju