Općenito > Generalno o skuterima
Novi skuter - Kako se ponašati?
ivanm:
--- Citat: fran - 31 Ožujak, 2008, 15:51:15 ---posto sam poprilicno neuk u vezi tih stvar, sta radi ta blokada o kojoj pricas, i kaj su role / cemu sluze? vidim na par mjesta se spominje, ali nista za "budale" :)
--- Kraj citata ---
daj pročitaj cijeli faq tehnika tuning, jer ovo ne vodi nikuda..
to nije zapravo blokada nego sistem redukcije protoka zraka kroz frgazer..
to je zapravo frgazer s difuzorom 17.5, ali je smanjen na 12 mm i tako radi sasvim normalno na 50 ccm sa ser. auspuhom..
rolice određuju na kojim okretajima motor radi u ubrzanju, znači lakše rolice znače više okretaje a to je ono što motoru treba kad se skinu blokade sa spuha i variomata..
tako skuter ne gubi okretaje uz brijeg što je slučaj sa serijskim 7.2 gr rolicama..
fran:
aha sada je jasno, nisam bio prije nasao taj pod forum.
mjenjaju li oni te rolice u servisu kad skidas blokadu sami, ili ih mozes traziti ili moras sam? ima li to veze s garancijom... jedan od razloga sto sam kupio novi je 2 godine garancije pa ju planiram i iskoristiti; dobivanje max performansi mi nije bitno dok god su mi performanse dovoljne za ugodnu voznju po gradu (i uz moje brdo :) )
ivanm:
ne mijenjaju oni, postoji shema olakšavanja rolica po njima kad se skinu blokade..
kupi si malossi role pa ih donesi tamo i reci nek njih stave..
al ne smiju bit lakše od 6.5 gr..
dim 19x15.5mm..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju