Citam tu pise svasta.
Ali koji je to auto za pocetnika? Sasvim bzvz pitanje. Imam novaca i sto da kupim? Pa reci sto bi? Koju klasu? Koliko imas novaca za regu i odrzavanje i sto ocekujes od auta?
Za novce koje si ti naveo mozes kupiti hrpu automobila sa hrpom razlicitih motora i u hrpu stanja. Tako da ono specificiraj
I ovo za japance vs koranci vs svabe vs gali vs ostali sve je nekako napeto. Osobno vozim japanca i znam kako da odrzavam, kako ga vozim, kako se ponasam prema njemu i prvi i jedini vlasnik sam i mogu za njega reci da je u odlicnom stanju, a za druge i nagađati da je određni švabo lošiji / bolji od japanca na temelju nekih statističkih podataka je smiješno. Ovisi od primjerka do primjerka, kako je vožen, kako je održavan. I naravno što ideš u više u detalje i hočeš mlađi auto i sa što je manje km, i koji je serverisan redno, ima knjižicu, račune iz određenog ovlašteno tako si smanjuješ broj autombila
Ja recimo svoj auto dok prvi puta ne bude htio surađivati neću prodavati nema šanse.
Vozim Yarisa 1.3 iz 2003 i servisiram večinom u Hodošanu (osim 3 servisa koja sam silom prilika odradio u Njemačkoj).
edit:
Nitko ne radi auto da traje zauvijek (makar bi i to bilo moguće) jer onda bi svatko kupio po 1 auto i nikada više nebi kupio drugi auto niti bi ovoga popravljao i industrija bi kao takva propala.