Ostalo > Razne offtopic teme :)
Tuning - stavio Malossi naljepnicu - imam pitanja....
vpucko:
--- Citat: Agil - 30 Ožujak, 2008, 10:21:59 ---
--- Citat: ---Ja imam VELIKI problem. Malossi naljepnice se stalno odljepljuju od prevelike brzine.
Sto da radim?
--- Kraj citata ---
...mislim da to tako treba biti..tj. nije "failure" nego "feature"....Malossi je posebnom tehnologijom izrade ljepila ( tzv. AIRFLOW STICKER LIMITER )
za naljepnice ugradio kontrolni mehanizam za one koji pretjeraju s brzinom....
Da sumiramo:
1. Malossi naljepnica definitivno poboljšava performanse vašeg skutera, ...mada to ovisi od skutera do skutera tj. o ukupnom setupu
2. Potrebna je velika stručnost i iskustvo prilikom ugradnje malossi naljepnice ( najbolje simetrično - zbog sigurnosti i pretjeranog naginjanja u zavoju )
3. ne smiju se kombinirati malossi naljepnice s drugim naljepnicama tipa Hebo, TNT, Stage 6 , jer se time, zbog nepredvidivih rezultata povečavaju rizici od oštečenja radilice i drugih sklopova mašine
4. jedina kombinacija koja dokazano dolazi u obzir je : jedna velika naljepnica i dvije male, po mogučnosti simetrično....ali kome je potrebno toliko snage...!!!!???
5. stavljanje naljepnica na unutrašnje dijelove motora je ilegalno, a može biti i opasno.....poznati su slučajevi prebrzog dizanja na zadnji kotač, pri čemu vozač završi na leđima...tzv " malossi prevrtanje "
6. učinak malossi naljepnice, zasada bez objašnjenja, nema nikakvog efekta na skuteru tipa " baotian", "rex", silverstone", "italscooter"...pretpostavlja se da je uzrok tome općerašireno negativno mišljenje o kvaliteti tih skutera ..što poništava učinak malossi naljepnice.....
7....i tko je uopče , i na kraju krajeva, ovu temu iz tuninga premjestio u offtopic...?
--- Kraj citata ---
nadjen je odgovor na ovo pitanje! ubiti cuvene malossi naljepnice rade kao multiplikatori, znaci oni sadasnju snagu motora poduplavaju ili cak utrostrucuju (ovisno o dimenziji naljepnice i vec od prije receno strucnosti ugradnje same naljepnice), ali u slucaju skutera kao sto su gore navedeni dolazi do duplanja snage ali trenutna postojeca snaga je toliko mala da i uduplana ne daje nikakve primjetne rezltate poboljsanja!
Agil:
Malossi naljepnica - FAQ za početnike:
..tzv. malossi naljepnica "klasični tip" - s njom dobijete 5 km na krajnjoj
komplet malossi naljepnica namijenjem za razne tipove skutera..od blokiranog 50 ccm do trkaće zvijeri
tzv. mala crvena naljepnica...dvije takve idu s jednom velikom
mala srebrena naljepnica..koriste je oni koji žele dodatnu brzinu, ali da to ne bude previše uočljivo
ove naljepnice je opasno kombinirati s malossi naljepnicom zbog nepredvidljivih rezultata
jeftina imitacija malossi naljepnice, proizvedena u Kini...mislim da ne treba govoriti da ona ne daje nikakve rezultate. Promotrite i usporedite samo te neuvjerljive boje.....
još jedna naljepnica, koja se proizvodi u PCR ( People Republic of China ) namijenjena vlasnicima baotiana i sl......ne daje veću brzinu ili snagu, ali pozitivno utječe na samopouzdanje vlasnika dotičnih...hm.....hm...hm...skutera
vpucko:
mislim primjetili ste da skoro svi na highendovima imaju "mala srebrena naljepnica..koriste je oni koji žele dodatnu brzinu, ali da to ne bude previše uočljivo" upravo zbog te njene karakteristike da ju ne primjecuju svi dok se ne "zagledaju bolje!
SlowRider:
Evo ja sam bio vrijedan i uradio sam Home Made naljepnicu i ocekujem mega rezultate:
Problem je sto nemam boje u printeru :'(
vpucko:
sumnjam i to iskljucivo zbog nedostatka jednoga "S" jer to ce bit onda ljudima nepoznato a ljudi ne vjeruju onome sto neznaju, tako da sumnjam u funkcionalnost te naljke! :(
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju