Općenito > Generalno o skuterima
Sachs SX1 - dio rasprave o "kinezima"
ivanm:
blokovi su svi slični, plastike također, praktički su to sve slični skuteri prodaju se pod različitim brandovima a i cijena im je tu negdje..
btw, dvojica mojih poznanika imaju Silverstone, skuter je teški krš, nema šta nije riknulo u godinu dana, od polovice sajli, plastike pucaju same od sebe, gume se buše stalno, remen puca svakih 3-4000 km itd..
evo sad mu je pukla sajla od zadnje brenze na 2000 km, preksutra dođe k meni da to složimo..
neznam kaj na tom skuteru vrijedi?
jest da dođe 3999 kn, ali ipak..
odin:
--- Citat: ivanm - 23 Ožujak, 2008, 14:36:07 ---blokovi su svi slični, plastike također, praktički su to sve slični skuteri prodaju se pod različitim brandovima a i cijena im je tu negdje..
btw, dvojica mojih poznanika imaju Silverstone, skuter je teški krš, nema šta nije riknulo u godinu dana, od polovice sajli, plastike pucaju same od sebe, gume se buše stalno, remen puca svakih 3-4000 km itd..
evo sad mu je pukla sajla od zadnje brenze na 2000 km, preksutra dođe k meni da to složimo..
neznam kaj na tom skuteru vrijedi?
jest da dođe 3999 kn, ali ipak..
--- Kraj citata ---
ma da, dodje 3999kn, i ljudi se nasanjkaju. Klasika, mislis - ma neka mi radi i dvije godine samo, pa nek rikne, ali stvar je u tome da niti te dvije godine ne vozis bezbrizno :) Svako paljenje skutera je lutrija, a najblize destinacije mogu izgledati kao putovanja na kraj svijeta :)
ivanm:
--- Citat: odin - 23 Ožujak, 2008, 14:34:59 ---Business culture Zongshen Piaggio Foshan motorcycle co., ltd.
--- Kraj citata ---
je svaka čast na iscrpnim informacijama, ali ja samo ponavljam da kinezi ne sklapaju dijelove proizvedene u Italiji ili nekoj trećoj državi, več isključivo proizvode Zip i Fly od prvog do zadnjeg šarafa..
dakle oni su "made in china" a ne "made in Italy, enssembled in china"
(neznam jesam dobro napisao eng)
pitaNS:
jeste jeftin ali da imam samo toliko para i ni trunke više, radije ne bih uzeo ništa dok ne skupim pare za nešto ''zvučnije'', nego da uzmem to sranje!
ivanm:
imao sam Zip-a iz 2001, onog pravog 2t talijana al bio je iste boje ko ovi novi kinezi, crni, izvana potpuno identičan, samo drugi blok, al kad sam sjeo na njega i probao vozit vidio sam po svemu, plastikama, kočnicama i drugim detaljima da je to bijedna kopija onog pravog zipa..
al to je tako, čak sam čuo da i peugeot dio dijelova za svoje skutere radi u kini, hac mi je reko da su neke plastike, ručke i farovi s novih speedfighta i trekkera made in China, tako da me ništa ne čudi..
Kinezi preuzimaju svjetsko tržište skutera na direktan ili indirektan način..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju