Dakle ovakoc... u doba kad sam kupio ovaj ne toliko jeftin printer, postojale su samo original tinte i zamjenske bez cipa, pa je trebalo prebacivat original cipove na nove spremnike... zaobilazit neke error-ove i onda se tako koristit printerom. Tako sam ja uspio istrosit nakon original jos i dva seta zamjenskih tinti, da bi na trecem setu printer poceo blesavit, javljat da ne prepoznaje boje i nije bilo vise smisla gubit zivce, bacen je u ormar i kupljen drugi laserski... i sad nakon 3 godine ... laser se poceo raspadati... poceo sam trazit novi printer i tako zagledao da za IP4300 postoje zamjenske boje sa cipom.. reko ajde da probam da li ce raditi, buduci da printer stoji 3 godine, preko ljeta se pece na vrucini, mozda je reko zapekla glava pa ce bit za bacit... tako ja danas spojim onu deblju crnu koju sam uzeo za probu od orinka... i izbaci mi OPET poruku da ne prepoznaje tintu... za svih 5 uredno stoji da ihh ne prepoznaje... ja tako 1000 puta restartao printer, izvadio boje, vratio... ii kad ono printer ispise stranicu.... ja ostanem paf kako dobar ispis, jedne tockice nema, ko da nije stajao 3 godine sa praznim zamjenskim tintama ... aallii tu je sad dakle taj softwerski problem, ako ugasim printer ili cak i ne moram, nakon jednog ispisa, printer baca da ne prepoznaje boje, i tako zna potrajat i do 2 sata cackanja da bi opet ispisao neki dokument :/
Ima li netko pametno rijesenje ili da ga polijem vodom :/