Ostalo > Razne offtopic teme :)

pljeskarenje kod kuce :)

<< < (14/25) > >>

Grale:

--- Citat: zvonkec92 - 26 Ožujak, 2016, 01:33:28 ---Nemam jos kutiju, u planu je izrada al nemam trenutno vremena. Pjeskarim na dvoristu, fala bogu veliko je pa ima kam pjesak letit a i za ovaj spuh je otislo odprilike po volumenu ja bi reko litra i pol do dve pjeska. Trebalo mi je oko 3-5 min za cijeli spuh. Msm moze to i brze al ja uvjek malo stanem ulovim zraka, sacekam da se kompresor ugasi pa onda krenem dalje, ne zuri mi se. Sve kaj sam do sad pjeskario radeno je sa pjeskom sa skladista gradevnog materijala onaj najfiniji kao za gletanje. imam i vrecu kvarcnog 0.1 - 0.4mm on malo bolje skida ali i ostavlja hrapaviju povrsinu pa mi se vise svida ovaj a i jeftiniji je. 0.35cm3 je 55kn to je puna auto prikolica dok vreca kvarcnog je kuna po kili. Za malo hrdavije stvari je bolji grublji al ja vecinom finije stvari pjeskarim pa mi je drazi finiji pjesak. Nekaj kaje jebeno hrdavo necu ni radit jer fini pjesa to ni nemre skinut ( msm sebi odradim sve, al druge obicno odj**** jer nezelim slusat kvocanja da nije dobro nije skinulo hrđu po mom ukusu bla bla, mrs) Spuhovi farbani sprejem idu ko pjesma, npr deklo od skutera je teze i dosadno s ovim finim pjeskom skidat, ide al sporo. Nemre se tu nis zaradit ja sa to sve kupio najvise zbog sebe da nemoram za svaki k**ra* placat onom bosancu iz Resnika, za najmanju glupost uzme 5 banki, tj ispod toga nece ni radit. Pjeskarim tu i tam nekom poznatom i to uzmem tek tolko za struju kaje pozdero kompresor (3kw). Inace kupio sam kompresor 300l, 2 cilindra, mislim da je oko 380l/min ulaz i ko kaze da se s tim nemre pjeskarit sere g#vn#, idealan je za homemade pjeskarenje. S pocetka sam radio sa 50l, ide i sa njim al je dosadno cekat da se napuni, al za silu moze posluzit.

--- Kraj citata ---
Ja kažem da ne možeš s tim pjeskarit prvi.
A to kaj si ti skidal hrđu s auspuha je k**ra*, a ne pjeskarenje i nemreš to uspoređivat s pravim pjeskarenjem farbanih ili nedo bog plastificiranih stvari.
Frend ima profi komoru, pa je imal 500 l kompresor i to je bil k**ra*. Tek s ovim građevinskim na naftu roka kak se spada.
Još uz to da ni ne radi s pjeskom nego s onim granulatima kaj još bolje skida nego pjesak.

Naravno, za spuhove i takve stvari ti je ok, ali daleko je to od pravog pjeskarenja, da se ne zapališ odma da se baciš u profiće.

JosipMarijanovic:

--- Citat: Grale - 26 Ožujak, 2016, 12:42:28 ---
--- Citat: zvonkec92 - 26 Ožujak, 2016, 01:33:28 ---Nemam jos kutiju, u planu je izrada al nemam trenutno vremena. Pjeskarim na dvoristu, fala bogu veliko je pa ima kam pjesak letit a i za ovaj spuh je otislo odprilike po volumenu ja bi reko litra i pol do dve pjeska. Trebalo mi je oko 3-5 min za cijeli spuh. Msm moze to i brze al ja uvjek malo stanem ulovim zraka, sacekam da se kompresor ugasi pa onda krenem dalje, ne zuri mi se. Sve kaj sam do sad pjeskario radeno je sa pjeskom sa skladista gradevnog materijala onaj najfiniji kao za gletanje. imam i vrecu kvarcnog 0.1 - 0.4mm on malo bolje skida ali i ostavlja hrapaviju povrsinu pa mi se vise svida ovaj a i jeftiniji je. 0.35cm3 je 55kn to je puna auto prikolica dok vreca kvarcnog je kuna po kili. Za malo hrdavije stvari je bolji grublji al ja vecinom finije stvari pjeskarim pa mi je drazi finiji pjesak. Nekaj kaje jebeno hrdavo necu ni radit jer fini pjesa to ni nemre skinut ( msm sebi odradim sve, al druge obicno odj**** jer nezelim slusat kvocanja da nije dobro nije skinulo hrđu po mom ukusu bla bla, mrs) Spuhovi farbani sprejem idu ko pjesma, npr deklo od skutera je teze i dosadno s ovim finim pjeskom skidat, ide al sporo. Nemre se tu nis zaradit ja sa to sve kupio najvise zbog sebe da nemoram za svaki k**ra* placat onom bosancu iz Resnika, za najmanju glupost uzme 5 banki, tj ispod toga nece ni radit. Pjeskarim tu i tam nekom poznatom i to uzmem tek tolko za struju kaje pozdero kompresor (3kw). Inace kupio sam kompresor 300l, 2 cilindra, mislim da je oko 380l/min ulaz i ko kaze da se s tim nemre pjeskarit sere g#vn#, idealan je za homemade pjeskarenje. S pocetka sam radio sa 50l, ide i sa njim al je dosadno cekat da se napuni, al za silu moze posluzit.

--- Kraj citata ---
A to kaj si ti skidal hrđu s auspuha je k**ra*, a ne pjeskarenje i nemreš to uspoređivat s pravim pjeskarenjem farbanih ili nedo bog plastificiranih stvari.
Frend ima profi komoru, pa je imal 500 l kompresor i to je bil k**ra*. Tek s ovim građevinskim na naftu roka kak se spada.
Još uz to da ni ne radi s pjeskom nego s onim granulatima kaj još bolje skida nego pjesak.

Naravno, za spuhove i takve stvari ti je ok, ali daleko je to od pravog pjeskarenja, da se ne zapališ odma da se baciš u profiće.

--- Kraj citata ---

Covjeku ovo treba da si spjeskari sitnice da nemora svaki put placati 50kn za nesto sitno. Ako se to ne isplati onda neznam sto se danas isplati. Da uzmes građevinski kompresor na dizel i onaj top za pjeskarenje odma bi prepili spuh po pola. To nam je na celicnim felgama napravilo nered. Nije za sve dobro da je najveci pritisak. Ti veliki topovi su dobri za pjeskariti sasije od kamiona, bagerske dijelove i te velike stvari.

steeef:
ma prepilil bi k a ne auspuh,nosim vec godinama i auspuhe i flahove tanke pjeskarit ovima kaj pjeskare s gradjevinskim kompresorom i topom sa izlaznom diznom minimalno fi 25mm pa nikad nije nist prepililo ni sjebalo..kad se plastificira povrsina mora bit malo grublja da se bolje primi

zvonkec92:

--- Citat: Grale - 26 Ožujak, 2016, 12:42:28 ---

--- Kraj citata ---

--- Kraj citata ---
Moze se itekak s ovim pjeskarit jer nemoram nuzno cekat da se kompresor nafila. Napuni se i ugasi i dok bez stajanja pjeskarim. Dakle moze se i nije uopce potrebno nista na dizel niti vece litraze jer pistolj s kojim radim ne trosi puno zraka a i mlaznica je najmanja koju imam. Meni ima racunice jer volim svega imati svoje da se nemoram nikom molit, posudivat ili placat a i prosle godine sam sigurno potrosio 2 soma kn kaj sam nosio lopovu pjeskarit s tim da su to bile samo vazne stvari, a disu jos ostale gluposti koje bi htio pjeskarit a ne isplati mi se bacit 50kn za to, takoder zracni pistolj puno bolje radi na taj kompresor kao i zracna slajferica, udarni cekic i jos brdo zracnog alata kaj imam a beskorisno je na igracki od 50l.. eo sad slazem kvad, trebalo je pjeskarit kutiju od akumulatora jer ju je kiselina pojela, dok ja odem do lopova, dam mu 5 banki i cekam 3 dana jer naravno da nece odma moje napravit, dotle si sam napravim. Danas je vrijeme novac a ne papir i kovanice.

Kako sam vec napiso hrda ide bez problema sa onim 0.6 - 0.8 i skida ju ljepse i bolje nego ovaj kaj mi je radio al tog pjeska vise nemam i preskup mi je. ovaj pjeskar bosanac sve kaj radi sve izgleda prejadno, grozno i ostaju krateri po materijalu koda je sacmareno a ne pjeskareno. on ima samo taj najgrublji pjesak i nista drugo. nisam profic, fusarim za sebe i smatram da je sve to skupa iznad prosjecno dobro za hom mejd pjeskarenje.

JosipMarijanovic:

--- Citat: steeef - 26 Ožujak, 2016, 13:28:00 ---ma prepilil bi k a ne auspuh,nosim vec godinama i auspuhe i flahove tanke pjeskarit ovima kaj pjeskare s gradjevinskim kompresorom i topom sa izlaznom diznom minimalno fi 25mm pa nikad nije nist prepililo ni sjebalo..kad se plastificira povrsina mora bit malo grublja da se bolje primi

--- Kraj citata ---

15 cola celicnu felgu od kombija je pogodio sa tim topom i pomaknuo ju pola metra na stolu u prvom susu. A spuh moze s tim probiti bez problema. Pokazivao mi je covjek to ma limu. Cim priblizs tu topcinu za 2-3 sekunde je probio 2mm lim.  Kod ovih mojih likova se ove sitnice pjeskare sa malim alatima. Ti veliki topovi su im samo kako sam napisa za kamionske dijelove i ostale velike strojeve. Nekidan su cijelu sasiju od novog mercedesa actrosa pjeskarili pa metalizirali.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju