Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Par brzinksi pianja u vezi farbanja :)  (Posjeta: 693 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline danc00

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Krapinske T.
  • Moj Skuter: ZX-6R
  • Moja Kaciga: Airoh Pit-OneX
  • MojSetup: XD
  • MojSpuh: Akrapović
Par brzinksi pianja u vezi farbanja :)
« : 09 Prosinac, 2011, 00:12:20 »
Ovak, imam par brzinskih da me ne mulja ovaj u trgovini sa bojom i lakovima. Stric bu mi pofarbal ja trebam kupiti boju i pripremit plastike.

Ono kaj znam je da crne trbam malo proć sa finim brusnim papirom i odmastit ih, kupit primer za te plastike i one su barajt.

Ono kaj ne znam je sljedeće:

-jel MORAM skidat svu boju sa predhodno obojanih crnih plastika, jer sam na proljeće neke plastike bojal u žuto i to se drži ko blesavo, pa jel se može samo prek toga bacit filer i pobrusit ili treba ipak skidat boju do kosti i ponovno sa primerom pa filer pa boja :dontknow:

-i kaj se radi sa tvornički obojanim plastikama, imam malo puknuće, kao mala fuga i par ogrebotina, to mogu riješit sa kitom(imam kit sa utvrđivačem). No ne znam kolko trebam brusit, jel samo malo pobrusim da se matira ili kaj?

-za crne plastike kupujem običnu boju, ali sad kaj i kako se radi metalic, ja bi ove tvornički ofarbane obojal u metalic boju, kaj trebam pazit kad kupujem metalic i koje komponente mi trebaju.

Jebiga, ima par Vas koji znate s tim i već ste farbali u metalic, ja neam pojma a ne bi htel zajebat sad nekaj kad imam čovjeka koji mi bude to pošteno odradil.
2006.-2012.Yamaha Aerox 46, by danc00
2012.-2013 Gilera Runner VXR
2013- Kawasaki 636

Offline Ridi77

• Tržnica : (+15)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Yamaha Aerox
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: Ne stane u rubriku :)
  • MojSpuh: Yasuni C16 City
Odg: Par brzinksi pianja u vezi farbanja :)
« Odgovori #1 : 09 Prosinac, 2011, 00:26:47 »
Evo ja sam ti napravil temu ovu ja sam danas svoje plastike od roxa odpeljo na spricanje trebas prvo ak ti je potrgano ili nes pokitat i onda nis slajfat neg prvo stavit spric kit i onda sa smirglinom obicnim malo poslajfat...i onda sa smirglinom za vodu poslajfat da mu lijepo glatko i na kraju operes s benzinom i to ti je to  :icon_thumright:
mozes rijesit i s kitom bas za plastike koji drzi jako tak sam ja jer ja imam fen onaj sta ide na 500 stupnjeva kosta pun k**ra* kaj spajam plastike i na roxu neke plastike se daju a neke nee..one sta su u boji metalik te se nedaju nemas sasne ja sam te pokito sa kitom za plastike koji je tvrd full i lijepo oblikoval i stavil spric kit i poslajfo i to to i netrebas skidat boju full gas..netrebas nis pazit kad kupujes ona ti tam da farbe da si izaberes i koju je pokazes ona ti istu takvu napravi..,tata mi je limar i ima svog lakirera tak da sve dzabe dobivam samo mo moram farbu platit jer on to doma radi i platit mora te farbe...i da pobrusu onak do prve farbe lijepo da ti se kit primi...
Nadam se da ce ti pomoc :)
Yasuni C16 City, TP Due +, S6 HPC radilica, S6 Oversize variomat, S6 Oversize polutka, S6 remenica S6 Torque Control MKII, S6 bell R/T, Stage6 Double-Layer, S6 Oversize kevlar, Stage 6 Dellorto 21, Stage 6 Tassinari usis, S6 Vodena pumpa, TP cdi

Offline danc00

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 09 Prosinac, 2011, 00:32:59 »
Znači ove crne plastike koje sam farbal u žuto to trebam skinut do kraja?

A ovo kaj je tvornički pofarbano samo zmatiram i bacim gore filer pa pošmirglam vodenim?
2013- Kawasaki 636

Offline Ridi77

• maxi forumaš
« Odgovori #3 : 09 Prosinac, 2011, 00:40:25 »
Da vidim farbo si too vec e to ti je malo sranje trebo bi skinut do kraja jer kad skines bezbojni lak onda ti se bu gulilo znaci te zute bi trebo do kraja posmirglat...bar do crnog natrag..i onda spric kit i i onda ak treba kaj pokitat pokitas i onda to malo sa 180 a ak netrebas kitat onda samo s vodenim...a ove kaj su orginal njih samo sa obicnim smirglin papirom mslm da sa 180 papirom samo malo da posmirglas i onda samo spric kit i onda sa vodenim i to to i operi sa benzinom i mozes na spricanje
Yasuni C16 City, TP Due +, S6 HPC radilica, S6 Oversize variomat, S6 Oversize polutka, S6 remenica S6 Torque Control MKII, S6 bell R/T, Stage6 Double-Layer, S6 Oversize kevlar, Stage 6 Dellorto 21, Stage 6 Tassinari usis, S6 Vodena pumpa, TP cdi

Offline danc00

• maxi forumaš
« Odgovori #4 : 09 Prosinac, 2011, 00:45:36 »
Kaj se kita poslje šprickita? Ja sam kital prije i držalo je, tj prvo sak pokital pa onda bacil špric.
2013- Kawasaki 636

Offline Ridi77

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 09 Prosinac, 2011, 00:50:21 »
mozes i prije svejedno je...ja sam prije pokito isto onu plastiku di mo ddode tablica..bolje je kad prijee..al ak imas neke male ogrebotine mozes i poslje tak da nes mislil da nemres pokitat kad spric kit stavis..samo prije neg kaj pes kitat si moras pobrusit da ti se kit dobro primi..ja sam slajfo sve plastike 3 dana poludel sam skoro kolko posla s tim..sad sam napokon zavrsil..sad samo da dodu s farbanja slozim..