Uredništvo > Pitanja, pritužbe i/ili pohvale..
prituzba na stefa
vanjossi:
http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,15766.0.html
svatko ima izgovor, mogao si otvoriti Mina dijelovi prijenosa, karb, dizne
ovako je u najmanju ruku ne kolegijalno da pola naslovne stranice u prodaji budu samo tvoji oglasi
nitko nije napisao da muljaš :icon_thumright:
vx:
tko god je protiv stefa taj je protiv mene :sign113:
cameosb:
ocu i ja brisat postove, prekinite spammat ili cu trazit bannove :ratatatata
eladio:
mene se ceka, pa da zakljucim :glasses9:
1. moderator NEMA pravo koristiti svoje ovlasti i brisati postove bezveze "jer je to njegova tema" , niti je iznad "obicnog" forumasa u bilo kakvom drugom slucaju..
tu je stvar jasna kao DAN..
2. grupni bannovi uglavnom nisu dobro rješenje, teme koje poticu na takvo rjesenje treba "sasjeci" i prebaciti u off i na taj nacin treba izbjeci silu..
ipak.. iznimka su cesti problemi i treba znati povuci crtu.. to je u biti stvar kriterija..
3. posto se spominje steeef , moj stav je u biti vec rekao "igor.sb"
--- Citat: ---jedini razlog zast se zalite na stefa (izuzev njegove teme) je to sto on jedini radi ono sto bi i ostali moderatori trebali
znaci nema pisanja u temema dobri i losi trgovci, ako nemate ama bas nikakve veze s prozvanim clanom
nema spama u projektima
ne bi trebalo biti spama nigdje osim u offu
toleriralo se max sve svima, vidi se nasta lice projekti, primjer antina tema, koja je opet puna spama i nakon upozorenja, al to vecinu veseli, pa jebi ga, nek se deca vesele
robert je isto radio sto sad stefek radi, pa se nitko nije bunio, naviknite se
dosta vas je dobilo banova u temama losi i dobri trgovci i zbog spama u projektima, go-go runner zbog oglasa jer je bezobrazan i namjerno to radi, a sto puta je receno, i nema smisla svakog pojedinacno upozoravat
dobijes ban pise ti gore zasto, svaki takav ban traje min i max 48h
--- Kraj citata ---
i da rezimiram, drzite se pravila, i forumasi i moderatori..
forumasi imaju svoja pravila , i smjesno je sto se bune a ne znaju ih citati..
moderatori isto imaju neke naputke, nisu tajna evo ih (by eladio :laughing3:):
Smisao moderiranja
Moderator je superbiće koje je zaduženo za red, sklad i sreću na podforumu koji moderira. Moderatori daju duh i ton svojim podforumima i trebaju biti među najistaknutijim članovima.
Funkcije su dvojake – kreativne i higijeničarske.
Moderator kreator
Moderator treba otvarati zanimljive teme, podsticati posustale a potencijalno dobre teme, da usmjerava diskusiju, onemogućavati chat gdje mu nije mjesto, graditi atmosferu, animirati ljude, iznenađivati dobrim idejama.
Moderator čistač
Ima na raspolaganju sljedeće mogućnosti i ovlasti:
- editirati postove
- brisati postove
- rascjepiti temu
- prebaciti blesave teme u Otpad
- mijenjati naslove loše naslovljenih tema (više od 50% je takvih)
- pojedini moderatori imaju pravo bana nicka
Kriteriji
Subjektivna stvar, ali treba težiti da ovaj forum bude ugodno mjesto za razmjenjivanje mišljenja, iskustava, informacija i zabave. Da se okupljeni ljudi mogu civilizirano razgovarati.
Represija
Ne uvlačiti se u sukobe i nastojati uvijek biti "iznad" i hladne glave. Represiju koristiti samo kad je nužno. Iskustvo je pokazalo da represija na forumu nema većeg učinka i ne isplati ju se trajno koristiti. Od represije mnogo je učinkovitija ljubazna riječ. Ako na nju nema odziva onda ignoriranje. Kao s djecom, ne možeš ih stalno mlatiti, moraš pokazat i ljubav.
Moderator ne smije
Moderator se ne smije s pozicija sile razgovarati s forumašima, ne smije prijetiti već treba upozoriti.
Moderatori ne smiju prenositi ono o čemu se govori na ovim zatvorenim forumima za Moderatore i ta obaveza vrijedi i nakon eventualnog prestanka statusa moderatora.
Moderatori ne smiju psovati i vrijeđati druge moderatore. Svoje eventualne razmirice nikako ne smiju rješavati na otvorenim forumima, već ovdje ili najbolje preko PM-a. Ali isključivo argumentirano, bez vrijeđanja.
Moderator treba
Moderator treba dva puta upozoriti forumaša koji ne poštuje pravila foruma. Nakon dva upozorenja može tražiti težu sankciju – privremeni ban nicka max 2 dana.
Moderator bi se prema forumašima trebao uvijek odnositi pristojno i nikad se ne dati uvući u svađe i vrijeđanje.
Osnovna pravila za naslove tema
Za naslove vrijede pravila kao za naslove u novinama. Počinju velikim slovom, nema velikih slova osim kod kratica, nema bezbrojnih upitnika/uskličnika (samo jedan), točkice su uvijek tri (ili jedna). Svaki naslov tipa "Pomoć", "imam pitanje" obavezno mijenjati. Naslov treba biti informativan i sadržavati suštinu teme da se i bez otvaranja topica zna o čemu se radi. Preporučljivo je uzeti citat iz posta topic startera. U pravilu forumaši naslove drljaju kako im padne na pamet. Da moderatori mogu mijenjati naslove uneseno je i u Pravila kod registracije.
I za kraj, ovo sve ne mojte pretvrdo shvatiti , dobar moderator se postaje s vremenom i iskustvom :laughing7:
Neki podforumi poput tuninga/stajlinga imaju strozi, a neki poput offtopic dijela imaju labaviji kriterij.. Isto kao i clanovi, ima ih s vec dugim stazom i prema njima treba imati uvjek nesto malo vise respekta.. Sve to iskusan moderator uzima u obzir. Jos bi napomenuo, bolje neki puta ne pretjerivati pogotovo s restrikcijama i banovima i sl., jer onda nema povratka, stoga ako niste sigurni u neku odluku kako ju moderirati, bolje mi javite i prepustite te neugodne stvari meni :laughing7:
i za kraj..
nemojte ni pokusavati ove naputke upotrebljavati protiv moderatora,
konstruktivne kritike moderatora i admina i mene cu uvjek saslusati , ali gluposti necu trpiti :glasses9:
uz treba imati na umu da im kasne place i za prosli mjesec.. :redface:
i da, jos da kazem, nije lako biti moderator pored vas koji im ni malo ne pomazete :icon_tongue:
lokot :happy6:
speed:
--- Citat: eladio - 16 Studeni, 2011, 00:24:08 ---
uz treba imati na umu da im kasne place i za prosli mjesec.. :redface:
--- Kraj citata ---
prosla dva :toothy11:
salu na stranu,posao nije lak i treba vecinu vasih postova procitatim,razmisliti i onda reagirati,a postova dnevno je toliko da to nije mala stvar,i ako je steef tu krenuo raditi reda mi se necemo mijesati,mozemo pomoci savjetomn,kritikom,prijedlogom u vezi necega...eto toliko od mene da me se ne zaboravi...
P.S. cameo iliti alen ja neznam kako sam je ja to promijenio,al ok,dobar bio dok sam djabe slao dijelove....fala bro :hello:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju