Tehnički kutak > Injection

problem sa svjećicom NGK-a

<< < (3/5) > >>

3alfa3:

--- Citat: marinjo - 13 Studeni, 2011, 18:51:16 ---imam jedan problem sa svjećicom, radi se o skuteru DERBI GP1 OPEN 50, u njemu se nalazi svjećica tvorniča svjećica CHAMPION RN1C, s obzirom da je dosta potrošena odlučio sam je zamjeniti i na internetu sam naletio na svjećicu od NGK-a B10EVX koja je za taj model skutera i dešava se slijedeće.
namontirao sam je na motor i nakon 10 sekundi rada motora elektronika je poblesavila, kilometri su se samo počeli okretati, žmigavci su ostali upaljeni ( nisu žmigali ) , dugo svijetlo je počelo titatrati i upalila se je lampica od ulja, izvadio sam tu svijećicu i ponovno vratio onu staru tvorničku.
e sada pitanje,
1. iz kjeg se to razloga dešava sa elektronikom.  :dontknow:
2.koju da stavim svjećicu a da sve funkcionira kao i sa starom.  :dontknow:

--- Kraj citata ---

Ovu baci u smece ili pokloni nekome, a sebi kupi BR9(xxx)

I obavezno provjeri zazor - obicno je prevelik, a tebi treba 0,5-0,6mm

Johnny iber:

--- Citat: marinjo - 13 Studeni, 2011, 19:40:10 ---Alfa Romeo TS (twin spark )  :icon_biggrin:

--- Kraj citata ---

:icon_thumright:

A ti males da si krenul pisat onda bi napisal a ne se pravil pametan  :binkybaby:

bakija:
ja koristim na piaggio mašini sa trophyjem br9eg 35kn i zadovoljan sam...da vas pitam ekipo....dali bi što dobija sa svjećicom platina/iridium koja je za što i dali bi jedan od te dvi meni pasala ili bila potrebna..??...

3alfa3:

--- Citat: bakija - 14 Studeni, 2011, 18:23:51 ---ja koristim na piaggio mašini sa trophyjem br9eg 35kn i zadovoljan sam...da vas pitam ekipo....dali bi što dobija sa svjećicom platina/iridium koja je za što i dali bi jedan od te dvi meni pasala ili bila potrebna..??...

--- Kraj citata ---

Dobio bi vecu rupu u novcaniku. To bi odma osjetio.

A dugorocno, BR9EIX (iridium) bi trebala puno dulje trajat i davat iskru na visokim okretajima kvalitetnije nego obicne svjecice jer joj ne treba velika kolicina struje za to (na nakitanim skuterima - midrace i jacim, ako koristis serijsku bobinu zna bit problema jer ne moze dati dovoljnu struju za kvalitetnu iskru na velikim okretajima (na pjadju je to sve preko 12000 okr, a na drugim skuterima cak i nize)

Zeljac:
svasta ovo nisam znao  ;D eto sad znam al zanimljivo 4 klipa 8 s vjecica hahha ludi talijani

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju