Tehnički kutak > Injection

problem sa svjećicom NGK-a

(1/5) > >>

marinjo:
imam jedan problem sa svjećicom, radi se o skuteru DERBI GP1 OPEN 50, u njemu se nalazi svjećica tvorniča svjećica CHAMPION RN1C, s obzirom da je dosta potrošena odlučio sam je zamjeniti i na internetu sam naletio na svjećicu od NGK-a B10EVX koja je za taj model skutera i dešava se slijedeće.
namontirao sam je na motor i nakon 10 sekundi rada motora elektronika je poblesavila, kilometri su se samo počeli okretati, žmigavci su ostali upaljeni ( nisu žmigali ) , dugo svijetlo je počelo titatrati i upalila se je lampica od ulja, izvadio sam tu svijećicu i ponovno vratio onu staru tvorničku.
e sada pitanje,
1. iz kjeg se to razloga dešava sa elektronikom.  :dontknow:
2.koju da stavim svjećicu a da sve funkcionira kao i sa starom.  :dontknow:

igor.sb:
1. iz razloga sto je svjecica bez rezistora kupi s onakom R znaci br10evx
2. stavi br9 (10ka je prehladna)koju god oces, ja bi br9eg (50kn kosta, ako vec hoces malo bolju od obicne br9es) a nist joj ne fali, platina ako je skuter serijski ti ne treba
3. da to ce ti rijesiti problem
4. sljedeci put bolje pitaj prije kupovine da bzvz ne bacas novac

marinjo:
1. da nema oznake R
2.budem potražio tu 9-tku, budem probao u autokreši vratiti ovu svjećicu, prešla je 200 metara, radi se o iridiumu.
3.na motoru su zamjenjene rolice i nema blokade, ima dobar šus u početku, i onda malo duže razvrtava, po satu ide 80.
4. da budem ubuduće poslušao tvoj savjet  :icon_thumright:

nisam baš neki laik, u auto se kužim ok, u njemu imam 8 svijećica i vozio sam se i sa denso svjećicama, a originalne su ngk tvornička ugradnje, i idu dvije vrste oznaka, tako da sam sa skuterom na VI  ;D

Johnny iber:

--- Citat: marinjo - 13 Studeni, 2011, 19:32:23 ---nisam baš neki laik, u auto se kužim ok, u njemu imam 8 svijećica i vozio sam se i sa denso svjećicama, a originalne su ngk tvornička ugradnje, i idu dvije vrste oznaka, tako da sam sa skuterom na VI  ;D

--- Kraj citata ---

8 svjecica!? Koji to auto vozis daj fotku :D

igor.sb:

--- Citat: marinjo - 13 Studeni, 2011, 19:32:23 ---1. da nema oznake R
2.budem potražio tu 9-tku, budem probao u autokreši vratiti ovu svjećicu, prešla je 200 metara, radi se o iridiumu.
3.na motoru su zamjenjene rolice i nema blokade, ima dobar šus u početku, i onda malo duže razvrtava, po satu ide 80.
4. da budem ubuduće poslušao tvoj savjet  :icon_thumright:

nisam baš neki laik, u auto se kužim ok, u njemu imam 8 svijećica i vozio sam se i sa denso svjećicama, a originalne su ngk tvornička ugradnje, i idu dvije vrste oznaka, tako da sam sa skuterom na VI  ;D

--- Kraj citata ---

1. ok
2. evx je platina, eix je iridium
3. to je serijski skuter
4.  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju