Nisam našao na SA ništa ovako an brzinu. međutim našao sam na forumu,
davno je član Lageros (Anđelko) pisao o tome :
Kod Piaggio mašine, ukoliko ima katalizator, onda se može rastopiti, a to sam i vidio da se na tim moto stranicama vani govori o tome, dok kod Minarelii mašine to nije takav slučaj, no ukoliko u bilo kojem slučaju (i kod Minareliija i kod Piaggia bez katalizatora) dolazi do topljenja kaveza, onda to nešto ne štima, jer to znači da su temperature više od 120°C i tada treba provjeriti što ne valja i zašto je to tako.
Dakle, poliamid se ne bi smio rastopiti nikako ukoliko je sve napravljeno kako treba i ukoliko se poštuje napomena proizvođača/tunnera da se zbog katalizatora ili nečeg trećeg ne stavljaju poliamidni kavezi (govorim o Piaggio mašinama kad je stvar katalizatora).
@ Gorane
Da li je ta mašina bila nova ili ju je već netko bio sastavljao i slično, jer meni su uglavnom sa motora koje su ljudi kupili nove iz dućana donosili ležajeve od SKF-a sa poliamidnim kavezom i to u C4 toleranciji (tako sam i saznao točnu oznaku ležajeva za te radilice, te da je u pitanju 6204 TN9/C4HLHT23), a što bi trebao biti original prva ugradnja, barem ovih talijanskih motora, s obzirom da Minarelli ide i u Honde.
No još jednom obojici, ali i ostalima napominjem da je još jedna očita razlika između te dvije mašine, a to su simerinzi, jer kod Minarellija su simerinzi od obične redovne gume, nikakva specijala, dok kod Piaggia (ali npr i kod 180ccm big bore) su simerinzi od vitona za visoke temperature i pritiske što znači da se na tom mjestu nešto "kuha" i stoga poliamidni kavez se topi, a i što se tiče tih 180ccm big bore mašina, tamo čak niti nema mogućnosti ležaja sa poliamidnim kavezom, ma koliko me ljudi već tražilo da to pokušam negdje pronaći, ali toga nema ni za lijek. Barem za sada i radi ga samo NTN (od ovih zvučnih imena proizvođača ležajeva, ne brojim kineze i koreance)
iako ja šta god sam do sad ugrađivao nikada nisam imao takvih problema, na svome niti na drugim skuterima ,a svoga sam jako dobro koristio..
i sada budi pametan,šta uz kit staviti od ležajeva...