Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Aerox story by Rox-Rab update 05.03.2019
cvele60:
Krajnja se dobija samo max. izlaskom remena na variomatu a zadnje polutke sa tim bas i nemaju veze...drugi je problem sto ti nijedan remen, sem Heba koji je duzi, nije isao do vrha...Oces duzi remen -ok ajd malo teorije.Moze remen da bude i 5cm duzi i dobices ti izlaznost na variomatu do vrha u max. prenosnom odnosu al gde ce biti njegov polozaj zbog te vece duzine u zadnjim polutkama??- sigurno dosta vislje nego sa kracim remenom.Samim tim si pokvario prenosni odnos koji umesto da bude 4:1 [ pricam otprilike] bude 4:0.8 ...
Zato se potrudi da nastelujes idealno variomat da ti izlaznost remena na njemu bude sto bolja ...
Rox-Rab:
evo sad malo moje teorije
recimo za sad se remen ne dize do vrha variomata, pitam se zasto? pa po meni zato jer je usao u polutke koliko god moze i to je to, na variomatu se ne moze vise dignut jer ga iza blokiraju polutke
e sad zasto bi trebao imat vise krajnje sa duzim remenom? po meni zato jer iza ha opet blokiraju polutke a ispred se dize pri vrhu variomata bas zbog duzine.
ili ja to zamisljam krivo?
A3Sline:
sviđa mi se rox,a i setup je odlican :headbang:
samo naprijed :icon_thumright: :icon_thumright:
pajo:
--- Citat: cvele60 - 12 Rujan, 2012, 21:08:04 ---Krajnja se dobija samo max. izlaskom remena na variomatu a zadnje polutke sa tim bas i nemaju veze...drugi je problem sto ti nijedan remen, sem Heba koji je duzi, nije isao do vrha...Oces duzi remen -ok ajd malo teorije.Moze remen da bude i 5cm duzi i dobices ti izlaznost na variomatu do vrha u max. prenosnom odnosu al gde ce biti njegov polozaj zbog te vece duzine u zadnjim polutkama??- sigurno dosta vislje nego sa kracim remenom.Samim tim si pokvario prenosni odnos koji umesto da bude 4:1 [ pricam otprilike] bude 4:0.8 ...
Zato se potrudi da nastelujes idealno variomat da ti izlaznost remena na njemu bude sto bolja ...
--- Kraj citata ---
to je to što mi nikako nije išlo u glavu sad su mi neke stvari jasne :icon_thumright:
cvele60:
--- Citat: ---recimo za sad se remen ne dize do vrha variomata, pitam se zasto? pa po meni zato jer je usao u polutke koliko god moze i to je to, na variomatu se ne moze vise dignut jer ga iza blokiraju polutke
--- Kraj citata ---
Jer je to klasicna minarelli mana :icon_biggrin: Sve je stvar dobrog stela pa i izlaznost remena,mada dosta zavisi i od toga ko je proizvodjac variomata... Polutke ni u kom slucaju ne bi smele da blokiraju
remen jer onda variomat vrsi ogroman pritisak na isti pa je pregrevanje kompletnog prenosa vrlo moguce.MMario73 je zbog jedne takve lose polutke na f12 uspeo da posle 20-ak km pokida nov
kelvar...
--- Citat: ---e sad zasto bi trebao imat vise krajnje sa duzim remenom? po meni zato jer iza ha opet blokiraju polutke a ispred se dize pri vrhu variomata bas zbog duzine.
ili ja to zamisljam krivo?
--- Kraj citata ---
Ma lepo razmisljas :icon_biggrin: Sto duzi-to bolji :laughing7: Nego da ga vise ne tupimo teorijom
-lepo ti sve probaj,i duzi i kraci remen pa javi rezultate... :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju