Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Aerox story by Rox-Rab update 05.03.2019
Rox-Rab:
jesu dobri ovi od bgm-a karbovi?
od bgm-a je nekih 450kn a od della 650 i vise, u izgledu ne vidim nikakvu razliku?
danc00:
Evo da vam kažem u vezi polutke. Motoforce ima 3 kanala, i sva 3 su linearna... Paše na Aerox bez brige. Ne paše na novije Aeroxe tipa moj(noviji od 2002.g) jer noviji imaju MANJU osovinu nepomične polutke 33mm. A svi ostali imaju 34mm kao i tvoj Rox-Rab, ali skuter ti je raskopan pa si izmjeri sam da se uvjeriš. Zato sam ja moral nabavljat polutku od starijeg Aeroxa.
Motoforce da je bilo i ja bi ga uzel, jer nema tu prevelike filozofije, a i dokazana je firma, hoću reći da radi dobre stvari.
Za karb nema potrebe za većim od 17.5mm dellortom, mislim na phva TS verziju, ako i treba malo više benzina za Stage 6 onda se stavi veća dizna i to je to, 19mm je nepotreban na tom kitu. Samo treba veća dizna od one koja je u serijskom karbu :icon_thumright:
Mario je vozil mikunia na Aeroxu i Motoforce 70ccm alu, i nije mu niš bilo, ne da mu nije bilo nego taj lik i sad vozi na 16mm mikuniju. Stage6 kit je jači gus kit, baš po mjeri za R-a kaj se okretaja tiće. Ali da se naštelat na mikuni 16, a idealno bi bilo 17.5 phva TS sa cca 85 diznom. A 17.5 i nije tolko skup :icon_thumright: Probaj naštelat mikuni 16, ak je dobar bil za MF 70alu kit onda bude i za gus :icon_thumright:
Rox-Rab:
skuter nije nista raskopan u komadu je osim par plastika ;D
trenutno radim na beneliju a za roxa skupljam dijelove
masina od benelija je skinuta pa cu sutra na njoj izmjerit koliki je fia kad stignem i na roxu,necu je narucivat dok ne provjerim koja mi pase
u slucaju da mi ne pase mozda cu moc nesto iskombinirat sa polutkom od benelija
Josip:
--- Citat: danc00 - 28 Veljača, 2012, 23:02:33 ---Evo da vam kažem u vezi polutke. Motoforce ima 3 kanala, i sva 3 su linearna... Paše na Aerox bez brige. Ne paše na novije Aeroxe tipa moj(noviji od 2002.g) jer noviji imaju MANJU osovinu nepomične polutke 33mm. A svi ostali imaju 34mm kao i tvoj Rox-Rab, ali skuter ti je raskopan pa si izmjeri sam da se uvjeriš. Zato sam ja moral nabavljat polutku od starijeg Aeroxa.
Motoforce da je bilo i ja bi ga uzel, jer nema tu prevelike filozofije, a i dokazana je firma, hoću reći da radi dobre stvari.
Za karb nema potrebe za većim od 17.5mm dellortom, mislim na phva TS verziju, ako i treba malo više benzina za Stage 6 onda se stavi veća dizna i to je to, 19mm je nepotreban na tom kitu. Samo treba veća dizna od one koja je u serijskom karbu :icon_thumright:
Mario je vozil mikunia na Aeroxu i Motoforce 70ccm alu, i nije mu niš bilo, ne da mu nije bilo nego taj lik i sad vozi na 16mm mikuniju. Stage6 kit je jači gus kit, baš po mjeri za R-a kaj se okretaja tiće. Ali da se naštelat na mikuni 16, a idealno bi bilo 17.5 phva TS sa cca 85 diznom. A 17.5 i nije tolko skup :icon_thumright: Probaj naštelat mikuni 16, ak je dobar bil za MF 70alu kit onda bude i za gus :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
mario vozi apriliju sr 1. generacije i vozio je na airsal T6 i technigas trek-u koji je vrtio oko 9,5t rpm, no nebitno....
efz je rekao da mu je mario porucio, u svezi streetrace cilindra da bi najbolji bio 19 carb, a i kad sam kontaktira covjeka osobno i reka mi je da bi puno bolja solucija bila 19 nego 17,5 jer imam doma oba na polici (17,5 iz malossi pakiranja) pa mi je svejedno koji cu stavit
a mario je vozio na mikuniju 16.....
da istina, samo sta mario ima puno vise znanja i iskustva s stelanjem nega ja ti i rox-rab zajedno, tako da ono....
da se radi o mom skuteru, ja bi vozio sa mikunijem ako si ti siguran da ce to bit ok, ali s cinjenicom da ti saniras problem nakon cvikanja (ako do toga dode) :icon_thumright:
--- Citat: Rox-Rab - 28 Veljača, 2012, 22:40:57 ---jesu dobri ovi od bgm-a karbovi?
od bgm-a je nekih 450kn a od della 650 i vise, u izgledu ne vidim nikakvu razliku?
--- Kraj citata ---
na oko su isti ko sta je pwk iz stage6 pakiranja, pa jedan radi ovako jedan onako
mmario je bio testirao dva potpuno identicna carba tm 24 na matrix-u i jedan je vozi super (brendirano ime) dok je taj stag6 cjelo vrijeme drka
vec sam reka da covjek ima veliki i sirok spektar znanja koje je upotrijebio u svijetu tuninga, i kad on nesto preporuci poslusam :icon_thumright:
na oko su sigurno isti, ali ja osobno nebi riskira :icon_thumright:
Rox-Rab:
za pocetak ce bit miki 16, kasnije ako bude viska love do ljeta cu uzet neki dell 19 ili bgm, ali to kad bude
danas sam mjerio zadnju nepomicnu polutku i ona je 34mm,od benelija je 33mm
tako da mi mogao uzet i bgm-ovu polutku samo na svoga stavim od benelija polutku na koju pase bgm linearna
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju