I ti možeš pisati na MojSkuter.com portalu !! Pogledaj više tu : UPUTE
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Cuje se ovako "tok tok tok tok toktok tok tok tok toktok tok tok tok",naravno,ako je auspuh sa katalizatorom,ako je bez katalizatora onda se cuje "tak tak tak taktak tak tak
bilo je slucajeva pocincanja auspuha,cincanje i kromiranje te dode na isto tj njegov kraj ali postupak je drugaciji,dobro se prima na aluminij ali mnogi to nezele radit jer uslijed zagrijavanja moze doci do iskrivljena materijala kojeg treba pocincati te se zbog toga mnogi ne zele upustati u takav pothvat a znamo koliko je debel aluminij(auspuh) kojeg bi zeljeli pocincat,naravno postoji i hladno cincanje ali jedino vrucim cincannjem postizemo trajnu zastitu od korozije
auspuh se radi od aluminija??
A koliko je debel sloj cinka?I na koliko ce to stepeni radi?
ne,ja sam krivo napisaonekih 20 mikrometara a temperatura je oko 450 stupnjeva
A znas li mozda kakav je kad se ispolira taj sloj cinka?
nisam siguran ali nevjerujem da se moze napravit sjaj kao kod kromiranjato dox-upravu si,ja cijelo vrijeme pisao za aluminij a mislio sam o limu,aluminij vec ima zastitnij sloj koji ga stiti od hrde,koji sam ja epic fail
ak ispolira auspuh koji je zeljezni pohrđal bude odma cim na njega dode vlaga a kamoli voda , ak hoces takav svijetli auspuh daj ga kromirati ak ti je to skupo daj pocincati i stvar rijesena , od poliranja jedino kaj ima smisla je aluminij i to treba stalno odrzavati onda
Ovaj moj je inox Al imao sam i ispolirani yasuni R koji nije nikad vozen po mokrom i nakon 25000+km ni tockica hrdje nije bila na njemu
a ovog yasunija si vjerojatno stalno premazival s necim tak se jedino kolko tolko da sacuvati