samo mi recite u cemu je to nexusa 250 tako sportski, po polozaju tijela, sjedala, ovijesu, .... ljudi nexusa 250 je nastao od nexusa 500 koji je cisti maksi skuter, a ne od runner koji je je zvijer za razliku od nexusa 250. kod nexusa 250 sva masa ti je na straznjoj osovini dok kod gp1 ti je skoro idealnih 50/50 i zato ulaz i izlazi iz zavoja kao neki supermoto sto kod nexusa nedostaje. A prvi dojmovi kada sjedate na nexus je udobnost i zastita od vijetra, pogledajte samo medu osovinski razmak, lada tipicni maksi skuter, zato ga runner sije u svim performansama.
Zato cu ponoviti ako neko zeli udoban skuter za otvorenu cestu neka uzme nexus, beverly, X7... a tko voli uzivati u brzim prolascima kroz zavoje, udara vijetra i tvrdo podesen ovijes neka uzme gp1 ili nesto slabiji runner.
gle uopće me ne muči kaj ja imam nexusa a ti derbija...to je več ono poznato svaki svoga konja hvali; reci mi samo po čemu je onda tvoj derbi odudara od nexusa, ista mašina isti amortizeri isti kotači jedino kaj ima manje kg a i pokaži mi jednu zaobljenu liniju na nexusu. Ako ti svoga uspoređuješ sa supermotom onda ču ja svoga sa nekom sportivom jer nexus se probija kao strijela kroz otpor zraka samo zbog tih oštrih linija i vjetrobrana, kad se sagnem pri brzini od 140 kmh mogu staviti perje po koljenima pa neče odletit
i kaj još ako ja mogu na karting stazi strugat centralnom nogarom po asfaltu e onda bogami i ima neke karakteristike
vjerojatno je tvoj derbi brži na ubrzanju ali i to bi htel sprobati da se uvjerim
sigurno si ti provozal nexusa gore dole po ulici pa zato imaš takvo mišljenje...
Ja sam svojeg i po stazi i na dugim relacijama i dosta agresivne vožnje ganjao
i da je nexus neki udoban skuter za udobnu vožnju nebi ga talijani vozili po stazi i nebi ga uspoređivali sa Tmaxom