Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: problemi sa HDD-om  (Posjeta: 656 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline petarpan

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
problemi sa HDD-om
« : 19 Rujan, 2011, 12:34:51 »
nadam se da ce netko znati u cemu je problem.
izvadio sam 3.5'' HDD iz kompa jer koristim laptop (a na njemu su mi bile sam slike, filmovi i sl) i stavio u eksterno kuciste.
problem je sto ga niti jedan laptop ne prepoznaje. imam ga na safe removevkao spojeni uređaj al ga nece citati. probao sam ga staviti u drugo kuciste u kojem imam drugi disk i radi (tak da valjda nije problem u kucistima)

ima li tko kakvu ideju
disk je samsungov od 640gb
« Zadnja izmjena: 19 Rujan, 2011, 13:40:38 petarpan »

Offline Santa_Kloz

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: problemi sa HDD-om
« Odgovori #1 : 19 Rujan, 2011, 12:46:21 »
nadam se da ce netko znati u cemu je problem.
izvadio sam 3.5'' HDD iz kompa jer koristim laptop (a na njemu su mi bile sam slike, filmovi i sl) i stavio u eksterno kuciste.
problem je sto ga niti jedan laptop ne prepoznaje. imam ga na safe removevkao spojeni uređaj al ga nece citati. probao sam ga staviti u drugo kuciste u kojem imam drugi disk i radi (tak da valjda nije problem u kucistima)

ima li tko kakvu ideju
disk je samsungov od 6540gb

3.5 " diskovi moraju imati dodatno napajanje, jesi to spojio? a 6450 GB disk moram priznati da još nisam vidio     :laughing11:
[author=Pulss]   pukla radilica, zabia se klip u cilindar, karike pukle par puta, osiguraci izgorili 300tinjak puta, nedavno se zapalia, izgoria regler, trosi ko trajekt al opet ga nebi minja za nista ...2T u srcu  :toothy9:

Offline petarpan

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 19 Rujan, 2011, 13:42:18 »
naravno da sam spojio napajanje - cak ga i u device manageru prepoznaje ko drive al ga nemogu otvoriti. u my computer ga neprikazuje

p.s. tipfeler - 640gb - ispravio sam

Offline Santa_Kloz

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #3 : 19 Rujan, 2011, 14:19:21 »
naravno da sam spojio napajanje - cak ga i u device manageru prepoznaje ko drive al ga nemogu otvoriti. u my computer ga neprikazuje

p.s. tipfeler - 640gb - ispravio sam
probaj kliknuti desnim klikom na my computer i označi manage, zatim odaberi disk menagement i ako ti pod tim tvojim diskom piše unallocated, onda imaš opciju da kreiraš particiju. stavi NTFS i obavezno klikni na kvačicu Quick Format
[author=Pulss]   pukla radilica, zabia se klip u cilindar, karike pukle par puta, osiguraci izgorili 300tinjak puta, nedavno se zapalia, izgoria regler, trosi ko trajekt al opet ga nebi minja za nista ...2T u srcu  :toothy9:

Offline petarpan

• forumski skuteraš
« Odgovori #4 : 19 Rujan, 2011, 14:23:17 »
jedini je problem kaj imam dosta toga na disku pa ga bas nebih formatirao

u device mamageru ga isto prepozna ko drive ali ga u my computer ne prikazuje

Offline Santa_Kloz

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #5 : 19 Rujan, 2011, 14:27:04 »
jedini je problem kaj imam dosta toga na disku pa ga bas nebih formatirao

u device mamageru ga isto prepozna ko drive ali ga u my computer ne prikazuje
aha, ja sam mislio da je novi disk. zaboravi onda ovo što sam napisao. jel NTFS disk? meni je ponekad isto tako znao zafrkavati na XP-u. koji windows koristiš?

Offline petarpan

• forumski skuteraš
« Odgovori #6 : 19 Rujan, 2011, 18:37:27 »
win7