Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ

Svjecice

<< < (11/14) > >>

Svijecica:
Znam sto je sarkazam i znam kada te netko sa svisoka gleda i obraca ti se. Vozim bicikl u dostavama ali uskoro zelim preci na skuter pa skupljam sebi vazne podatke.

Corector:
Upravo sam bacio jos jednu francusku stvar u smece koja mi je promaknula.

3alfa3:

--- Citat: JogFromYamaha - 05 Studeni, 2020, 11:42:31 ---Iridium je materijal koji ti dopusta tanji vrh elektroda i  namjenjen je vozilima i masinama s produljenim servisnim intervalom, citaj traje do cetiri puta dulje nego obicne bakrene.
Ima svaka od njih prednosti i mane ali na skuteru od 50cc ne pravda cijenu u omjeru ulozeno dobiveno.

--- Kraj citata ---

Problem vecine iridijumki je sto je ground elektroda i dalje "klasicna" pa iako centralna elektroda napravljena od iridijuma nece biti potrosena, ground elektroda ce biti. Osim sto ce se zazor zbog toga povecat, postoji i sansa da ukoliko se ne kotrolira i mijenja na vrijeme odlomi komadic prepotrosene ground elektrode i napravi havariju. Iako, to je vrlo rijedak slucaj, ali, svjecica ce bas zbog iridijumske centralne elektrode radit, radit i radit jako dugo pa je to nesto sto bi s vremena na vrijeme trebalo prekontrolirat.

I biti vrlo oprezan ako se stela zazor kod iridijumke: zapravo se ne preporuca, ali moze se, samo vrlo pazljivo jer je iridijum lomljiv, a i vrlo je tanka centralna elektroda.

--- Citat: Svijecica - 05 Studeni, 2020, 12:04:08 ---Znam sto je sarkazam i znam kada te netko sa svisoka gleda i obraca ti se. Vozim bicikl u dostavama ali uskoro zelim preci na skuter pa skupljam sebi vazne podatke.

--- Kraj citata ---

Nemoj ic na iridijumku. Za te novce kupi vise obicnih svjecica i mijenjaj cesce. Ne mozes pogrijesit ako ces stavljat svjecicu preporucenu od proizvodjaca vozila.

zvonkec92:
Ovi pezoovci su neumorni, pozdrav od crnog rallya koji te prati kako gmižeš :hello:

Corector:
Da je barem Rade rekao ijednu dobru u vezi one Peze koja je brijem jos kod njega i koja mu je izvadila mast iz mozga haha

Peza peza, neukrotivo francusko smece i otpad najvise kategorije zbog koje moras posvetiti zivot da bi egzistirala. Jaoo samo kad se sjetim koliko me je taj otpad ubio u pojam, dotukao s kvarovima na dijelovima koji se uvijek bacaju ispravni u smece na ostalim skuterima kada dotraju, koliko su mi puta zasmetali na cesti, koliko sam puta s motorom skoro naletio na ta g#vn# u kvaru na sred ceste dok sam nekulturno izvrtavao petu zalegnut, zatim, vidio da gore na cesti.
Natjerao se da ignoriram i dozivljavam nesto trece i opet cekam u koloni, zbog francuza.
Rob francuzu nikada!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju