Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ
Svjecice
Corector:
A koji je smisao da znas postavljati tako pametna pitanja, a ne znas se ni predstaviti? Dosao si ovdje kao na google.
Svijecica:
Glupa pitanja ne postoje samo glupi odgovori. Iz toga razloga nisam gledao google nego htio konkretan odgovor. Ali prevario sam se izuzev Mica on vam može biti uzor. Registriran sam na vise foruma i nikada nije bilo problema oko ikakvih pitanja i nikada se nisam sreo sa bahatosti kao sada ovdje. To je vjerovatno jer su ovdje kvazi bajkeri najpametniji i ispod casti im je nekome pomoci.
JogFromYamaha:
--- Citat: --- Kakva je to iridium svijecica. Ima li ikakve razlike naspram obicne osim sto je skuplja.
https://www.championautoparts.com/Parts-Matter/automotive-repair-and-maintenance/Spark-Plug-Materials.html#:~:text=Iridium%20is%20said%20to%20be,than%20comparable%20platinum%20spark%20plugs.
--- Kraj citata ---
Iridium je materijal koji ti dopusta tanji vrh elektroda i namjenjen je vozilima i masinama s produljenim servisnim intervalom, citaj traje do cetiri puta dulje nego obicne bakrene.
Ima svaka od njih prednosti i mane ali na skuteru od 50cc ne pravda cijenu u omjeru ulozeno dobiveno.
matija84m:
Mislim nije ne briga, ali pitanje bi bilo na mjestu da si predstavio sebe i skuter. Tada bi znali o cemu se radi i za sta ti treba ta svjecica.
Ovako ispada kao neka sprdacina :dontknow:
Za serijski skutet od 49ccm ti sigurno netreba takva svjecica, kao ni za kosilicu, trimer, motornu pilu, motornu pumpu za vodu itd...
Tako da je pitanje jako neozbiljno za sve kobi ovo citaju. A brzi konkretni odgovor je da svjecica nevredi nista, ali zasto se koristi i zasto vredi je nesto sasvim drugo.
Na skuteru vredi jer je dugotrajna. Kao sto duracel ima baterije koje traju do 7xduze tako iridiumka dura 7xduze, ako imas srece.
Ako nemas srece jbg, ali samo ime govori da je napravljena od puno cvrsceg i boljeg materija pa je i po tome bolja. Ako imas srece
Stvarno ovisi za sta ti treba ili netreba
Corector:
--- Citat: Svijecica - 05 Studeni, 2020, 10:54:08 ---Glupa pitanja ne postoje samo glupi odgovori. Iz toga razloga nisam gledao google nego htio konkretan odgovor. Ali prevario sam se izuzev Mica on vam može biti uzor. Registriran sam na vise foruma i nikada nije bilo problema oko ikakvih pitanja i nikada se nisam sreo sa bahatosti kao sada ovdje. To je vjerovatno jer su ovdje kvazi bajkeri najpametniji i ispod casti im je nekome pomoci.
--- Kraj citata ---
Reci nam sto vozis? Ja nisam rekao da je pitanje glupo, nego pametno.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju