Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ

Svjecice

<< < (2/14) > >>

gozz:

--- Citat: SlowRider - 09 Siječanj, 2008, 14:38:04 ---A sto ako me struja trese dok skuter radi? Skuter radi, a ja stavim prst na keramiku svijecice i otrese me. Ili se cuje preskakanje ispre cin cin.

--- Kraj citata ---

Ili je vlažna izolacija, ili imaš mikropukotine u izolaciji (nevidljive golim okom) u koje uđe vlaga (čak i za najsunčanijeg ljetnog dana) pa baca iskru (šprica iskru) umjesto na svječicu - na tvoj prst, ili u okolinu. (zrak isto provodi visoke napone!!!)

To bi trebalo definitivno sanirati...

black-rox:
Dobar tekst svaka čast :icon_thumright:

Punisher:
Strava pojašnjenja, pomoći će mnogima oko ovakvih dilema... svaka čast  :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:

PitBull Aerox:

--- Citat: SlowRider - 09 Siječanj, 2008, 14:38:04 ---A sto ako me struja trese dok skuter radi? Skuter radi, a ja stavim prst na keramiku svijecice i otrese me i cuje se preskakanje iskre cin cin.
Nakon par tjedana ta mi je svijecica prosvirala, i stavio sam novu i sav sretan piknem prstom u novu svijecicu na keramiku i odvali me po prstu. Od tada vise nediram keramiku.

--- Kraj citata ---

to se i meni desavalo, i ja kupim novu lulicu, bas onu gore crnu NGK sa zastitom od vode i opet stavim prst na lulicu i opet paf, osjecao sam struju još pola sata u laktu  :hmh:

gozz:

--- Citat: PitBull Aerox - 09 Siječanj, 2008, 18:24:54 ---
to se i meni desavalo, i ja kupim novu lulicu, bas onu gore crnu NGK sa zastitom od vode i opet stavim prst na lulicu i opet paf, osjecao sam struju još pola sata u laktu  :hmh:

--- Kraj citata ---

U principu, ako je izolator na lulici i kaabelu dobar, onda nebi smjelo biti nikakviga "špricanja" struje...
Potpuno ispravan (izoliran) sustav bobina-kabel-sviječica može se doslovno potopiti u vodu a da se ništa ne desi, to jest da nema preskakanja iskre preko izolacije...
Naravno, pretpostavka je da je sviječica ispravna pa da može "progutati" iskru, jer u protivnom ta iskra mora negdje "otići"! pa makar to bilo preko izolatora...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju