Općenito > Propisi
vizir na kacigi!!!!!
3alfa3:
--- Citat: chofus1 - 05 Ožujak, 2008, 23:07:48 ---kad jednom kaciga padne tj udari u nesto..ona vise nije 100% sigurna...tj tak sam nesta cito cim kaciga ima neki udar da bi bilo bolje kupit novu...znam da se nema novaca za drugu..al tak sam cito negdje...
--- Kraj citata ---
Da, kao i kondom. ;D
chofus1:
jbg..ja sam samo tako procito..i to kad ti padne..i da se kaciga nesmije bojati...
3alfa3:
--- Citat: Gerbi - 05 Ožujak, 2008, 23:11:57 ---Yep, to sam i ja čuo...meni je prije prometne pala jedno tri puta s volana i jednom s police pa vidiš...
Neznam, rastavio sam ju cijelu da ju očitim i neznam kolko to može utjecat na kalup plastike i malo tekstila s stiroporom...možda da kod skupljih i kvalitetnijih kaciga...
--- Kraj citata ---
Kaciga (stiropor) primi energiju i bude ostecen nakon pada pa je to razlog zasto bi trebalo kacigu mijenjati nakon pada. Naravno, pad kacige sa volana na pod ako je ona imalo kvalitetna osim malo ogrebotina nebi smjelo napravit stetu na njoj.
MaLi_OdvALjivAc:
Nisu to price, to je test koji se vrsi na kacigi, istina je! Kad jednom padnem, udari je kamencic, sta bilo, to se ne vidi na spoljnom delu kacige, ali unutrasnja struktura se menja i postaje nesigurna, te glasi to pravilo, da kad padne ili sl mora da se menja!!
greenlite:
sigurno kad kaciga padne sa motora ili volana nemora da se mijenja, več ako ja ili vi padnete sa njom u tom slučaju se mijenja. Evo kako stoji u uputstvima koje sam dobio sa kacigom (shoei) "Helmets are designed to help absorb ONE impact. After your helmet has protected you from an impact, you must get a new one." Da usporedim kaciga je kao ljudsko tijelo. Kad udariš sa tijelo sa 100kmh u zid sigurno ti neče svi organi ostati na mjestu, e pa tako je i sa kacigom. Moje iskustvo mi govori da sa metaliziranim puno slabije vidim po noći nego sa prozirnim... btw oni fotosenzibilni viziri, za njih sam čuo da se ljudi koji ih imaju da se žale zbog toga kad ide auto nasuprot da se onda zatamjuje itd. Frend ga oče kupiti za svoju kacigu (suomy) i cijena mu je 680kn...tko voli nek izvoli
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju