Tehnički kutak > Tuning skutera
Peugeot Elyseo 50 manji tuning
marin-w:
--- Citat: trucker tga - 10 Rujan, 2011, 21:20:32 ---Hvala na odgovoru.Ali ovo da imam preteške rolice mu se ne javlja na brzini 60 nego negdje izmedju 10 i 20 km/h,ja mislim da bi možda stvar mogla biti u centralnom i federima na kvačilu.sutra ću probato ovo sa tunelom i airboxom.ako bude bolje budem napisao.red sponge ću ostavit za sad.
--- Kraj citata ---
Ja sam malo pogrijesio .... godinama sam imao dellorta na minarelli kod kojeg se pomocu vijka za smjesu zatvarao/otvarao zrak.
Kod gurtnera se sa tim vijkom otvara/zatvara kolicina benzine.
Ovako kako si i ti napravio sam ja napravio sa diznom 72,airbox+tunel ,vijak za 3 i pol kruga....i isti simtomi imao je vise goriva pri startu i isti problem oko 20km a dalje je letio.
Vozi ga tako sporo neko vrijeme pa izvadi svjecicu i vidit ces da imas prbogatu smjesu :icon_thumright:
Ja sam ga jedino uspio nastimat tako da sam skinuo tunel, i znaci saraf za smjesu odvrces dok ne dobijes svjecicu boje kave :icon_thumright:
Zavidan - manje goriva, odvidan - vise goriva.
marin-w:
--- Citat: trucker tga - 10 Rujan, 2011, 21:20:32 ---Hvala na odgovoru.Ali ovo da imam preteške rolice mu se ne javlja na brzini 60 nego negdje izmedju 10 i 20 km/h,ja mislim da bi možda stvar mogla biti u centralnom i federima na kvačilu.sutra ću probato ovo sa tunelom i airboxom.ako bude bolje budem napisao.red sponge ću ostavit za sad.
--- Kraj citata ---
Imas zute federe :icon_thumright: i imas serijski centralni :icon_thumright:
Da ti nisu dosta tvrdi federi nebi bio dobar start, a da je los centralni imao bi rupe u ubrzanju.
I ja imam isto samo imam zute na olaksanom kvacilu :icon_thumright:
marin-w:
--- Kraj citata ---
Samo kako ti imas red sponge i nemas tuljka u airboxu imat ces puno vise zraka nego ja pa ce trebat i vijak smjese (goriva) okrenut koliko treba ....vidit ces po svjecici ..... sigurno 2-3 kruga.
trucker tga:
--- Citat: marin-w - 10 Rujan, 2011, 21:32:51 ---Ja sam malo pogrijesio .... godinama sam imao dellorta na minarelli kod kojeg se pomocu vijka za smjesu zatvarao/otvarao zrak.
Kod gurtnera se sa tim vijkom otvara/zatvara kolicina benzine.
Ovako kako si i ti napravio sam ja napravio sa diznom 72,airbox+tunel ,vijak za 3 i pol kruga....i isti simtomi imao je vise goriva pri startu i isti problem oko 20km a dalje je letio.
Vozi ga tako sporo neko vrijeme pa izvadi svjecicu i vidit ces da imas prbogatu smjesu :icon_thumright:
Ja sam ga jedino uspio nastimat tako da sam skinuo tunel, i znaci saraf za smjesu odvrces dok ne dobijes svjecicu boje kave :icon_thumright:
Zavidan - manje goriva, odvidan - vise goriva.
Baš sam gledao u service manual-u od Elysea i piše da je vijak za koji ti govoriš da je za podešavanje količine goriva u smjesi ustvari vijak za podešavanje zraka.probat ću sutra zašrafit malo pa vidjet kaj bude.što misliš o još malo večoj dizni?
--- Kraj citata ---
marin-w:
--- Citat: trucker tga - 10 Rujan, 2011, 22:18:53 ---
--- Kraj citata ---
Ako je vijak na strani prirubnice je za gorivo. Ako je na strani airboxa je za zrak-
Sta nemas ovakvog gurtnera ?
Tu je na strani usisa/prirubnice znaci tu se podesava gorivo u smjesi.
Uploaded with ImageShack.us
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju