Tehnički kutak > Tuning skutera
Setup vašeg karburatora!?
luna500rr:
Skuter: Luna vision, minarelli blok
Termo grupa:Malossi sport AC
Auspuh: Malossi wild lion
Airbox: lunin bez lulice
Karburator: phva 17.5
Setup karburatora
Klipić: 30
Igla: U (dimenzijama A20, dakle dno igle 1.6mm)
Pozicija igle: 3 (sredina)
Glavna dizna: 80
Ler dizna: 34
Kalibrator: AN 262
Potrošnja l/100km: 4l (punim gasom blizu 5l)
Potrosnja uvelike ovisi o okretajima kroz ubrzanje, moj s rezonantnim auspuhom s rezervarom predje 80km max i tada trosi blizu 6l, al i vrti 9000 ako ocu da vozi normalno bez rupa i gusenja... s wild lionom nema gusenja, nema tocnih okretaja di je max snaga i podjednako vuce pri 5500 i 8000 okretaja, tako da ga vozim s 8-9 grama u multivaru na serijskim polutkama... zadnje mjerenje potrosnje je ispod 3.5l al nigdje nisam preko 50-60 vozio jer nesto oslo u masini... Takodjer s istim karbom isti setup, sto manje okretaja, to manje gasa pita za 'krstarit', na asfaltu nepostoji taj pojam, al na makadamu se mora vozit skoro bez gasa...
ivanm:
--- Citat: maminjo - 26 Kolovoz, 2011, 08:27:53 ---.čekam manje klipiće 40 i 30 da se sve uštela kak spada.....ne kužim šta uopće stavljaju nutra serijski taj klipić50 kad se na 80% setupova nemre uštelat
--- Kraj citata ---
sa klipićem 30 i 40 dobit ćeš još bogatiju smjesu na malom gasu jer manje zraka pušta od klipa 50..
luna500rr:
--- Citat: ivanm - 30 Kolovoz, 2011, 08:41:10 ---sa klipićem 30 i 40 dobit ćeš još bogatiju smjesu na malom gasu jer manje zraka pušta od klipa 50..
--- Kraj citata ---
to mu je vjerojatno do ler dizne 48 lol, meni je 32-34-36...
maminjo:
--- Citat: ivanm - 30 Kolovoz, 2011, 08:41:10 ---sa klipićem 30 i 40 dobit ćeš još bogatiju smjesu na malom gasu jer manje zraka pušta od klipa 50..
--- Kraj citata ---
pa to mi i treba jer se non stop guši na manjim otvorima gasa u kombinaciji sa W9 ili W7 iglom....pogotovo kad se zagrije dobro, a kad je w16 onda pak previše troksa i troši pa moram ići na još manju glavnu diznu od 80 i ler diznu smanjit na 45 i onda to funkcionira ok, a to ne želim da mi ne zacvika.......bit će idealno sa klipićem 40 i iglom w9 ili w7 s time da će glavna dizna biti 85 možda i 88 a ak će trebati imat ću čak i klipić 30, manje i veće ler dizne..... tak da se sad mora uštelati
pralas:
Skuter:TGB 303r powered by minarelli LC
Termo grupa:Metrakit sp2
Auspuh:Roost sprint
Airbox:kompletno prerađen(maknuta lulica+jos 5 rupa po 10mm+red sponge)
Karburator:dellorto phbg 21 ds
Setup karburatora
Klipić:50
Igla:w16
Pozicija igle:spustena do kraja
Glavna dizna:90
Ler dizna:fabrička
Kalibrator:ne sjećam se
Potrošnja l/100km:nije mjereno ali tu negdje oko 7litara sve zavisi kako se tero ;)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju