Koje nove serijale imaju kratak prijenos? Na koje skutere mislis?
valjda na kineze...
Ako pričamo o SC08 onda valjda mislim na Piaggio/Gilera, a ne čajniz serijale
Pa od kada se skuteri prodaju sa katom prijenos je skroz obrnut u odnosu na one iz vremena kada nije bilo kata, skroz drukčiji su primar i sekundar... Ovi "današnji" imaju prijenos prilagođen "zaštopanim" katalizatorcima i njihovim performansama od kurca
Meni je razlika sa 08 i katom tolika da ne možeš vjerovati pogotovo pri većim brzinama, jedino je šit šta nemam faking obrtomjer pa nemam pojma kako radi mašina/prijenos na maximalnoj, jer mislim da bi moglo to još puno bolje... Uglavnom sve je drukčije od ondašnjih modela, pa pogledaj koje su ti rolice potrebne za sc08 na novim a koje na starim modelima, skoro cijeli gram razlike...a čitajući tu po sajtu baš svi stavljaju ondašnje i ovdašnje skutere u isti koš a nemaju veze jedni s drugima, počevši od varijomata, završnog prijenosa pa na dalje...
Morat ću kupiti neki jeftinjaka digitalni obrtomjer šta ga zamotaš oko žice od svjećice jer ovako napamet to štimati i pričati o prijenosu je lupanje prazne slame...
Nisam citao od pocetka, ali garantiram da u slucaju piaggia, LC i AC imaju identicne prijenose. Barem u zadnjih 6,7,8 godina
AC ima jedan zub "kraći" sekundar