Tehnički kutak > Tuning skutera

Tlak u gumama

<< < (5/7) > >>

3alfa3:

--- Citat: Luka 0101 - 05 Travanj, 2011, 19:33:47 ---isss alfa.. ja dok sam imao R-a bio sam sretan ak mi tlak ne padne ispod 2 radi ventila..
Al nikad nisam straznju preko 2,5.. suvozac ili ne...
valjda sam se tak naucil..
jedino ak bi isel na autocestu onda bi pocastio gume sa dodatnim pritiskom ;D

--- Kraj citata ---

manji tlak - veci grip, jer je veca kontaktna povrsina. Al ako dodje do pregrijavanja gume, badava ti povrsina prijanjanja kad guma vise ne drzi.

Za brzu voznji se obicno malo ispusti zraka (jer ce se zagrijavanjem on dic), ali za "normanlu" voznju, najbolje se drzat preporuke proizvodjaca

Inace, vec 0,2 bara ispod pozeljnog bitno povecava potrosnju gume. Pola bara manje joj vijek skracuje za pola

Luka 0101:
ja sam svakih 7tkm mjenjao stražnju tak da... a to je za R1 ohoho-- ma svasta... od pumpanja gume se radi cijela filozofija ;D

3alfa3:

--- Citat: Luka 0101 - 05 Travanj, 2011, 19:40:58 ---ja sam svakih 7tkm mjenjao stražnju
--- Kraj citata ---

Onda si se vozio ko baba ili si imao pretvrde (smjesu) gume.  ;D Koje gume si koristio?
Meni na zecu zadnja sport guma traje do 6000km, a sport touring gume sam tek stavio, ali ocekujem oko 10000km

Ekysha:

--- Citat: Luka 0101 - 05 Travanj, 2011, 19:40:58 ---od pumpanja gume se radi cijela filozofija ;D

--- Kraj citata ---

Tako ti je kad volis svoj motor i onda zelis da je sve savrseno  :happy6:

Luka 0101:

--- Citat: 3alfa3 - 05 Travanj, 2011, 19:45:04 ---Onda si se vozio ko baba ili si imao pretvrde (smjesu) gume.  ;D Koje gume si koristio?
Meni na zecu zadnja sport guma traje do 6000km, a sport touring gume sam tek stavio, ali ocekujem oko 10000km

--- Kraj citata ---
ja sam imao tada su bile briđston bt015 i da bila je tvrđa smjesa... to su mi rekli s obzirom da sam puno putovao da su mi naidealnije gume.. malo im duze treba da se zagriju al dulje traju...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju