Općenito > Maxiskuteri

problem, temperatura scoota

<< < (2/2)

Ivan:
Koliko sam primjetio na motornim vozilima ta kazaljka za temperaturu obicno bude negdje na polovici kada je radna temperatura. Meni je na SP-u normalno na pola. Al SP-i imaju nekih problem sa termostatom pa se ne pali ventilator kad treba i onda mi se znalo dogoditi da kada vozim recimo oko 60 onda mi se pocne grijati. Jednom sam se vozio 5-6 minuta iza nekog kamiona i kazaljka bila skoro u crvenom, onda sam ga pretekao i nakon malo brze voznje se temperatura vratila na polovicu.

black-rox:

--- Citat: Ivan - 22 Veljača, 2008, 23:25:25 ---Koliko sam primjetio na motornim vozilima ta kazaljka za temperaturu obicno bude negdje na polovici kada je radna temperatura. Meni je na SP-u normalno na pola. Al SP-i imaju nekih problem sa termostatom pa se ne pali ventilator kad treba i onda mi se znalo dogoditi da kada vozim recimo oko 60 onda mi se pocne grijati. Jednom sam se vozio 5-6 minuta iza nekog kamiona i kazaljka bila skoro u crvenom, onda sam ga pretekao i nakon malo brze voznje se temperatura vratila na polovicu.

--- Kraj citata ---
Ja sam to riještio tako što sam na sp spojio ventilator još na prekidač jer ljeti kad stojiš na semaforu kazaljka odmah dođe u crveno,problem je šta termoprekidač kasno pali ventilator,zato je najbolje to još na prekidač spojiti,zimi nepotrebno,ali ljeti jako dobro dođe :icon_thumright:

chofus1:

--- Citat: black-rox - 23 Veljača, 2008, 10:23:30 ---
--- Citat: Ivan - 22 Veljača, 2008, 23:25:25 ---Koliko sam primjetio na motornim vozilima ta kazaljka za temperaturu obicno bude negdje na polovici kada je radna temperatura. Meni je na SP-u normalno na pola. Al SP-i imaju nekih problem sa termostatom pa se ne pali ventilator kad treba i onda mi se znalo dogoditi da kada vozim recimo oko 60 onda mi se pocne grijati. Jednom sam se vozio 5-6 minuta iza nekog kamiona i kazaljka bila skoro u crvenom, onda sam ga pretekao i nakon malo brze voznje se temperatura vratila na polovicu.

--- Kraj citata ---
Ja sam to riještio tako što sam na sp spojio ventilator još na prekidač jer ljeti kad stojiš na semaforu kazaljka odmah dođe u crveno,problem je šta termoprekidač kasno pali ventilator,zato je najbolje to još na prekidač spojiti,zimi nepotrebno,ali ljeti jako dobro dođe :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

niste skuzili, meni kad predje polovicu pali se ko iz picke cincilator i oladi fino i sve....nego za razliku od mojih kolega sa vx-ovima meni temp stoji na prvoj il drugoj crtici a njima uvijek na pola tj to je njima radna temp....

Boyler:
Skuteri bi trebali imati isti sistem hladjenja kao i auti. Trebali bi imati termostat na cirkulaciji  koji ne propusta vodu kroz hladnjak tako dugo dok se masina ne zagrije na odredjenu temperaturu, a ako tokom voznje temperatura padne, onda termostat zatvara protok vode kroz hladnjak i na taj nacin odrzava radnu temperaturu.  E sad, ako je termostat iz nekog razloga stalno otvoren, onda voda stalno cirkulira kroz hladnjak i masina se nemoze zagrijati na radnu temperaturu. Rezultat neispravnog termostata je da pokazuje nisku temperaturu a to najvise dolazi do izrazaja ako je vani hladno.
Raspitaj se malo. Ako ti skuter ima termostat onda je tu problem.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju