Tehnički kutak > Tuning skutera
Finish Tuning
Drnda:
odvij saraf za 1.5 kruga, a iglu na predzadnji zarez, znaci skoro do vrha je dignuti
Jet Force C-tech:
--- Citat: Drnda-1 - 01 Kolovoz, 2011, 21:42:10 ---odvij saraf za 1.5 kruga, a iglu na predzadnji zarez, znaci skoro do vrha je dignuti
--- Kraj citata ---
sa gljivom ???
kolka dizna ?
pitaNS:
a ne može ti to niko reći koja dizna...Prvo ti nama reci koja gljiva?? žičana ružna ili stage6 sunđerasta ili....
Meni na 19mm karbu,Motoforce racing airboxu, Malossi sport-u, auspuh tecnigas RS, radi dizna 85 i igla w9 na predzadnjem zarezu a na Stage6 gljivi 102 dizna i w16 igla na predzadnjem zarezu...
Kao prvo moraš kupiti dizne, i to bar 10tak komada...Ne može se štelovati skuter sa 2 dizne!!! može ali taj neće dugo...Ako si misliš voziti skuter na gljivi kupuj dizne 0d 85-105 a ako misliš voziti na airboxu onda manje od 85...
po meni u setupu ti fali primar Malossi 13/35...jer serijski prenos je užasno kratak i završi posao već na 70kmh po satu...
Jet Force C-tech:
gljivu koju planiram uzet je malossi e 15 "spuzvasta"
dizne sam i mislio uzet set pa probavat al sam htjeo orjentisat se od koje do koje velicine da uzmem dizne !
sto se tice primara...sve ce doc na svoje :D prvo ovo da uradim pa da makar obidjem 2 djira koroz carsiju jer nisam sjeo dva i po mjeseca na skuter -.-
a na zimu idu te sitnice " primar,usis,itd"
kad sam vec kod primara jucer sam gledo na SC ima malossi primar i polini sekundar kakva je razlika ozmedju primara i sekundara ???
Jet Force C-tech:
u jos nesto koju svjecicu da uzmem ???
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju