Stavio sam multi gore da vidim razliku i dojmovi su sljedeci... Role su na serijskom piaggio variomatu bile 6.5g + malosis bijela (drevo+sc08). Odlicno je isao, bez ikakve rupe.
Bijelu sam pustio gore da mogu vidjeti razliku. Prvo sam metnuo 7.2 iz pakovanja, mrvu bile prelagane pa sam metnuo 7.5g. Razlika? Razlike skoro da i nema...jednu mrvu je prijenos "kraci" i bolje razvrtava masina (osjeti se da konstantno radi na visim okr. nego serijski i time bolje ubrzava i krajnja je veca) i to je to
Imam i ljubicastu centralnu, ali ne vidim smisao kad radi ok, samo ce mi traziti jos teze role koje nemam. Kad budem stavljao Z-a vidjet cemo kako ce se ponasati bijela. Cilj je bio vidjeti rezultat na istom setup-u.
Ukupna ocjena: ako se moze serijski savrseno ustelati bez rupa, rekao bih "nista nužno". Ako ima rupa, i nemre se ustelati, onda vrijedi ulaganja. Ono sta sam primijetio jeste da multivar poprilicno kompenzira krivu gramazu, dok serijski ne.
Sto se bijele malossi tice, odlicno sluzi svrsi za kombinaciju base kit+slabiji spuh, a mislim da joj je i primarna namjena takva. Tko ide na vise, bijela tu vise ne sluzi svrsi.