Općenito > Maxiskuteri
Aprilia SCARABEO 200 i.e.
jlz:
Planiram kupiti nekšto kao Scarabeo 200, preferiram novo ali možda i nešto polvono ako uleti sačuvan primjerak ...
Ako netko zna odgovore lijepo molim prosvjetlite me:
1. Ako kupujem polovni skuter od privatne osobe - koliko poreza treba platiti kod prijenosa vlasništva?
2. Ako kupujem polovni skuter od trgovca/zastupnika (npr. moto mondo ili ami imaju nešto polovno "na lageru") da li na njihovu cijenu ide još neki porez državi?
3. Za takav skut koliko su godišnje ukupno troškovi registracije (sve uračunato)?
Unaprijed zahvaljujem,
jlz :toothy9:
sski001:
[quoite author=jlz link=topic=55404.msg990661#msg990661 date=1346681492]
Planiram kupiti nekšto kao Scarabeo 200, preferiram novo ali možda i nešto polvono ako uleti sačuvan primjerak ...
Ako netko zna odgovore lijepo molim prosvjetlite me:
1. Ako kupujem polovni skuter od privatne osobe - koliko poreza treba platiti kod prijenosa vlasništva?
2. Ako kupujem polovni skuter od trgovca/zastupnika (npr. moto mondo ili ami imaju nešto polovno "na lageru") da li na njihovu cijenu ide još neki porez državi?
3. Za takav skut koliko su godišnje ukupno troškovi registracije (sve uračunato)?
Unaprijed zahvaljujem,
jlz :toothy9:
[/quote]
1. Mislim da je porez 5% od vrijednosti (imaju tablice po kojima oni određuju vrijednost, jedino ak je kupoprodajna cijena veća od one u njihovim tablicama, onda ti uzmu po kupoprodajnoj)
2. Ne, osim troškova nove prometne (cca 75 kn)
3. 695 kn osiguranje (bez bonusa), a troškovi registracije oko 400 kn
Mister^No:
pozz!
Uzeo sam si scarabeo aprilia 200 ( model 2010 ) i to mi je ujedno prvi skuter.
Imam par pitanja koja me zanimaju pa ako može odgovor:
1) Prvi servis se radi na 1000 km, drugi na 5000 km, i onda dalje svakih 5000 km?
2) Koliko košta u ZG prvi servis na 1000 km i gdje je najbolje za napravit ga?
3) Skuter sam uzeo sa napravljenih 800 km. Buduci da ne znam kako su ga vozili tih
800 km da li da ga bez obzira na to razrađujem onih 1000 km ko što bi trebalo kao
kad je novi ili sad nema veze?
Kolko sam skuzio po forumu razradjivanje podrazumjeva da se prvih 1000 km skuter
kad se tek upali treba barem 2 minute zagrijati, bez naglih dodavanja gasa, bez preduge
vožnje konstantnom brzinom i vozit na 70-80% maksimalne brzine. Jel to to ili teba ili ima još nešto?
4) Primjetio sam da mi malo nemirno radi na leru čak i kad je zagrijan. Ko da mu je gas malo dodan.
Jel to normalno ili ne?
5) Buduci da imam još garanciju na njega, recimo da se ustanovi da nesto ne stima sa lerom, da li
to garancija pokriva ili moram platit iz vlastitog djepa?
Hvala na odgovorima!
Grale:
naravno da ti vrijedi garancija na to...samo ga odvezi u servis pa neg ga spoje na dijagnostiku pa se bude vidlo kaj je...
ja mislim da nema potrebe za razradivanjem više,samo ga nemoj hladnog terat da nebi pomjesal ulje i benzin i tjt...
ulje i filter svakih 3,5-4 tkm,5w-40
Mister^No:
na skuteru su mi gume:
- prednja 100/80/16
- zadnja 120/80/16
dok mi u prometnoj piše da su gume:
- prednja 110/80/16
- zadnja 130/80/16
Stavit ću na skuter michellin city grip ali me zanima da li stanu ove gume većih
dimenzija ( iz prometne ) na felge koje imam?
Radije bi stavio ove šire gume na skuter nego dimenzije koje su sad na njemu....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju