Tehnički kutak > Tuning skutera
Tuši se zrakom?razlog?
gumy:
obavezno za početak jer su novi ležaji stavljaj više ulja, neka bude smjesa 3.5 ili 4 % ulja, prvih 100-200 km, a za alu kažu da se već nakon 50km može vozit kak hoćeš.
3alfa3:
--- Citat: Crazy Kuree - 16 Veljača, 2008, 14:04:29 ---...nisam još imo aluminski kit pa neznam baš oko razrade puno...
--- Kraj citata ---
Ja sam ga ovako razradio:
upalio motor, zagrijao ga u leru do radne temp. i ugasio. Cekao da se potpuno ohladi. Ponovio postupak 2-3 puta. Vozio prvih 20-50 km opreznije i to je to.
--- Citat: Crazy Kuree - 16 Veljača, 2008, 14:04:29 ---...ležajevi novi neznam ni dal treba šta njima da se razrade...
--- Kraj citata ---
Ne treba
--- Citat: Crazy Kuree - 16 Veljača, 2008, 14:04:29 ---i čudno mi u 19 kada skinem i okrenem naopako gorivo ne curi kroz glavnu diznu već kroz ona dva ulaza šta su mislim za grijanje karb
--- Kraj citata ---
To nije za grijanje karba nego je to iberlauf casice.
Crazy Kuree:
jel treba taj iberlauf spojit cjevčicama il nešta uradit sa toga nema ništa na njima? i naravno da sam stavio više ulja čak previše već šta treba... na mikuni ide fino,al da mi je napravit ovaj 19 sad ću je temeljno očistit odvrnit onaj šaraf za smjsu budući da je do kraja zavrnit a možda i nije od toga šaraf sam da je neki obični al et to i stavit diznu 104 i vidit dal će opet se tušit zrakom. nisam znao baš da je dellorto 19 toliko različit od et ovi koje sam imo 17.5 i 20.5 . :falafala:
3alfa3:
Na te iberlaufe ne treba nista spojit.
Serafic smjese se ponasa obrnuto od serafica zraka. Okretanjem u lijevo obogacujes smjesu. On je otvoren negdje oko 1,5-2,5 kruga tvornicki.
Rastavi karb i pogledaj koji su dijelovi unutra.
-koja igla i na kojem je polozaju, ler diza, glavna diza, needlejet, koji klipic.
Takodjer bi trebalo izmjeriti nivo plovka jer on jako utjece na smjesu. Trebao bi biti oko 16mm.
Mjeri se ovako (oznaceno crvenim):
Crazy Kuree:
cijeli karb sam sve poresklapo i poodvraćo i ispuvo i isto se ponašo onda sam cijelu gljivu oblijepio trakom samo mali dio virio i dizna 104 i onda je išo kako treba al nije to to pa sam vratio mikuni 16+e5 dizna 96 do kraja dignita igla i sa tim ide ko i sa 19 samo šta nema pri startu trokiranja ni ničeg ide sad ko lud, drug mi se izvrnio samo krenio i full gas i izvrne se haha srećom samo auspuh malo ogrebo i nije mu ništa bilo... jel sad to pametno vozit se na mikuniju dok ne nabavim drugi?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju