Općenito > Maxiskuteri

GILERA NEXUS 300

<< < (16/30) > >>

moto:
ma bev  :icon_thumright: :icon_thumright:

mrcina:
ovako uzmi jedno 5 litara benge i uli u beva i otiđi se provozati ako ti da gazda, možda je zato i rekao da nema benge jer si se ti htio provozati.

ja kad sam kupovao x9 obavezno proba da vidiš dali skuter vuče u stranu jer to je naznaka da se sa skutera dobrano palo i da skuter nije u centru.

ponesi obavezno bengu sa sobom i traži vožnju, ako neda obiđi.

imao sam prilike vidjeti i voziti se u autu iza beverlija 500 na brzini oko 150kmh.

stigao sam ga na autocesti bregana-zagreb kod odvajanja za sv. nedelju i nije mi se svidio način vožnje.
koji sam problem uočio ja iz auta, vozač je bio pognut unutar šajbe -ok to i ja radim na x9 nije problem, problem je bio kako se skuter ponašao na relativno friškom asvaltu, on u vožnji  nije bio 100% u kontaktu sa asvaltom več je skakutao po asvaltu od crte do crte u traci, samo sam čekao da puhne jači vjetar pa da ga otpuše u bankinu.
dali je to problem bio u tom skuteru ili je to kod svih beverlija neželim ulaziti u diskusiju ali brzina za tako velike kotače i kubikažu te relativno malu težinu je prevelika.

kad uspoređujem težinu velikih motora koji imaju takvu kubikažu i beverlija teži su za jedno 50-75 kila bez vozača te se kod njih ne dijagnosticira takvo klasično skakutanje.
drugo mašina kod velikih motora je na sredini te je težina raspoređena na cijeli motor dok kod skutera velika težina je raspoređena na zadnji kraj pa je tu težina upravljanja na tim brzinama veča.

sad je na tebi što češ uzeti, meni osobno ljepši je nexus zbog kompaknosti skutera a i mašina je novijeg datuma za razliku od beverlija kod kojeg je na masteru identificiran ali i nerješen problem miješanja ulja i benzina u karteru.

steeef:
kao prvo nikak nemreš ocjenit skuter i njegovu voznost po tome dok gledaš nekog kak ga vozi a nisi ga sam vozil,to su gluposti.
možda taj kog si gledal nezna vozit skuter pa sad zbog toga on nevalja..
druga stvar,sportaci danas imaju ispod 200kg i time su lakši od beverlya a idu skoro duplo brže..al to je jedna druga priča o ciklistici i fizici vožnje...
ovdje se radi i priča o skuteru.
treča stvar je ta da godina nema veze,ispada da su starije mašine pouzdanije i kvalitetnije jer se očito danas zbog recesija i takvih pi*darija štedi na svmu pa i proizvodnji dijelova i motora..
prvi masteri koi su bili 460cc su imali taj problem,al ne svi neg se znalo desit..a tome je došel kraj dok je 2006. napravljen master 490cc..
uostalom ko veli da se on bude španal 150?
kak onda jedan runner sa masterom ide ko mutav i drži se a beverly koi je projektiran i testiran s tom mašinom nije ok?

aerox92:
ja sam vozio beverly i znam da taj skuter nije za velike brzine,za brzu voznju,za krivine.. 1 cilindar na onakvom skuteru pff,trese se motor,vibrira ti ispod guzice,volan..ma sve bukvalno..kocnice su po meni ne daj boze nikome :D kocic zadnjom koci ti i prednja ali koci tako jako da se mozes razbit sa skutera kad se najmanje nadas! Ako zelis da ludujes sa motorom i da brzo ides po krivinama bjezi od beverlija..

Loris Ri:

--- Citat: aerox92 - 22 Srpanj, 2011, 10:56:19 ---ja sam vozio beverly i znam da taj skuter nije za velike brzine,za brzu voznju,za krivine.. 1 cilindar na onakvom skuteru pff,trese se motor,vibrira ti ispod guzice,volan..ma sve bukvalno..kocnice su po meni ne daj boze nikome :D kocic zadnjom koci ti i prednja ali koci tako jako da se mozes razbit sa skutera kad se najmanje nadas! Ako zelis da ludujes sa motorom i da brzo ides po krivinama bjezi od beverlija..

--- Kraj citata ---
nexus isto ima jedan cilindar.....onda je nexus jos manje za krivine od beva,ima manje kotace,veci je... :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju