Općenito > Oprema
Kaciga - 1000 kn kazna za nehomologirane
stunt_master:
--- Citat: zwerko - 18 Srpanj, 2011, 12:23:39 ---Znaci pad sa lagane voznje i udarac glavom od asfalt je isto bez i sa biciklistickom kacigom??? Pa ja bi rekao da i nije bas... ako stiti kod pada sa bicikla, di je razlika kod mopeda ako se ne radi o brzini vecoj od 30 kmh...
--- Kraj citata ---
Ko je rekao da stiti pri padu sa bicikla ? :icon_biggrin:
I da,moped ide jedno 5 puta brze U PROSJEKU od bicikla,pa malo vise se slomis kad trenes.... Nema velike voznje na 30 km/h i manje,a i ako pri toj brzini padnes,bolje ne vozi ....
ShaRaF_StUnTeR:
--- Citat: wonderkid - 11 Srpanj, 2011, 21:17:15 ---ali u slucaju pada jeli bolje suha glava ili kaciga na glavi,nekakva zastita postoja a ovisi od vozaca do vozaca je kad kupi kacigu za 300kn da razmislja u stilu posto imam kacigu onda se mogu brze voziti nego bez kacige,mislim da se danas svi znaju izreku kolko para tolko muzike i da bi je se trebali prisjetiti dok kupuju naravno ovisi o mogucnostima
--- Kraj citata ---
Ali problem nastaje kad sjednu na skutač :skuter3: ,sa nehomgoliranom kacigom i opiče puni gas ...A sa nehomogoliranom kacigom je gore pasti nego bez ikakve kacige jer ove nehomogolirane su samo obična kruta plastika koja se odma smrska i postoji opasnost da se komadići plastike zabiju u lice,vrat .... A u 94% padova sa nehomogoliranom kacigom bilo je od toga 77% teško ozljeđenih ,a 23% smrtnih slučajeva... pa ti razmisli ??? ??? ??? :dontknow: :dontknow: :dontknow:
JogFromYamaha:
decki ne kuzite u cemu je stvar
sv kacige koje se kod nas prodaju moraju imat homologaciju i sve i imaju
zakon o kazni na nehomologirane vrijedi na budale koji se voze na motoru
ili skuteru ili mopedu s radnickom kacigom koja je za baustelu a ne za promet
i njih se pokusava maknut s ceste / prisilit da kupe nuznu zastitu
lb23211:
--- Citat: stunt_master - 18 Srpanj, 2011, 12:36:48 ---Ko je rekao da stiti pri padu sa bicikla ? :icon_biggrin:
I da,moped ide jedno 5 puta brze U PROSJEKU od bicikla,pa malo vise se slomis kad trenes.... Nema velike voznje na 30 km/h i manje,a i ako pri toj brzini padnes,bolje ne vozi ....
--- Kraj citata ---
iz osobnog iskustva znam da je bolje past s ''mopeda'' nego s bajka, pogotvo dok vozis dirt ili slicno....FR i DH...
a moj susjed je ima(o) R6 i malo glume. bok lijevo desno i u zid... pitam ga zasto ne nosi kacigu, a on meni ovako -- '' jesi lud, kacigu san platija 3000 kn, pa da ju izgrebem... ne ne, nek ons skuplja prasinu u sobi....'' i tako je lik ostao bez jednog oka.....
stunt_master:
susjed ti je neprocjenjivo inteligentan
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju