Tehnički kutak > Injection

DiTech teroija, zašto nema rezonancije i zašto karb sa spuhom nas preleti =)

(1/24) > >>

Iwo SR Tuono:
http://www.synerject.com/di.html

tu je sve objašenjeno, ovo je za one koji neznaju a pametuju

uglavnom šta je poanta, pošto klip kod dvotaktnog motora glumi ventile četverotaktnog i otvara zatvara kanale evo šta se dešava,
najbitnije od cijelog text je ovo:

--- Citat: ---Direct Injection systems are used on two-stroke engines to dramatically reduce the level of unburned fuel escaping from the exhaust port during the exhaust scavenging cycle by injecting only when the exhaust port is closed and scavenging with charge air only.
--- Kraj citata ---

U prijevodu, direct injection sustav je razvijen da što manje goriva izađe kroz ispuh (tj da gorivo uopće ne izlazi) kad je klip u dmt, a to se ostvaruje ubrizgavanjem goriva samo kad je klip u uzlaznoj fazi tj dok je ispuh zatvoren a otvoreni su samo usisi kroz koje ulazi zrak pomješan s uljem

zašto je to bitno, kod rezonatnog auspuha postoje elementi poput grane, konusa, mjesta gdje se tlak održava i kontrakonusa.
U grani se odvija najveći dio rezonancije, konus izvlači plinove i nesagoreni benzin van a kontrakonus vraća taj nesgoreni benzin natrag u cilindar i to je onaj boost kojeg u biti osjetimo kad zaljepimo fulgas.

Što se kod ditecha događa, konus izvlači plinove van a kontrakonus uspjeva vratiti samo dio ispušnih plinova koji su potpuno čisti i tako skuter ne dobiva posebno na snazi kao karburatorski model.

Ono što sam uspio pohvatati je da leo zx daje najviše iako samo onaj s dugom granom, a to niko od nas nije probio zašto je to tome tako i kako se dobije snaga a ne vraća se nesagoreni benzin natrag u cilindar

svemu ovome su krive euronorme koje traže smanjenje ispušnih plinova i zagađenje pa je zato to sve tako, mislim da je iz teksta gore sad jasnije zašto tuning ditecha/purejeta je skup i neisplativ i zašto nikada nećemo dostić karbove po snazi

nadam se da sam van rasvjetlio rad DI motora bar malo  :)

JogFromYamaha:
hvala tata  :toothy12:

prijevod za bosance
ne funkcionira rezonancija jer se smjesa ne gubi na granu spuha jer ie sustav ubrizgava dok klip potpuno zatvori ispusni port a kod karb verzije smjesa izlazi jos dok nije zatvoren port pa ima spuh efekta jer vraca dio te smjese natrag u cilindar i s time se iskoristivost paljenja smjese povisava i to je boost

nrg extreme:
Zanimljiva teorija,btw ta stranica od synerjecta nije radila već dugo vremena,već sam mislio da su propali.
Što se tiče ditecha stvar je jako dobra ali bez lamda sonde i sličnih mjeritelja za ubrizgavanje idealne smjese
nema smisla po meni. :dontknow:
Ivo dali znaš kakva poboljšanja donosi nova ditech mašina koja se izvozi u SAD i EU ako se ne varam,
jel poboljšan samo softver ili? :dontknow:

JogFromYamaha:
razlika je da se na novim ditekima injektori ne nalaze u glavi nego se preko ventila ubrizgava kroz prirubnicu tako da nema stopanja injektora vise
a sta se tice ostalih stvari skut ima senzre protoka zraka i kolicine zraka te senzor ispusnih plinova pa ne pali vec po mapi nego sam stvara najbolji omjer po proracunima

nrg extreme:

--- Citat: JogFromYamaha - 07 Srpanj, 2011, 11:22:33 ---razlika je da se na novim ditekima injektori ne nalaze u glavi nego se preko ventila ubrizgava kroz prirubnicu tako da nema stopanja injektora vise
a sta se tice ostalih stvari skut ima senzre protoka zraka i kolicine zraka te senzor ispusnih plinova pa ne pali vec po mapi nego sam stvara najbolji omjer po proracunima

--- Kraj citata ---
Ako je tako onda je stvar dosta dobra.
Ali jedna stvar je ajmo reć pogoršana a to je ono što je Ivo naveo kao ključno zbog čega ditech nema rezonancije.
Znači ako novi ditech ubrizgava smjesu kroz prirubnicu kao karb onda se opet dio smjese gubi pa bi auspuh
u tom slučaju bio od korsiti ili se varam. :dontknow:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju