Općenito > Generalno o skuterima

Koliko razno razni nameti,marže utječu na sigurnos ?

<< < (5/11) > >>

3alfa3:

--- Citat: Miki-speedy-sm - 09 Srpanj, 2011, 02:47:16 ---Ti ne bi vozio da nemas za kvalitetnu opremu?
Ja nisam imao ni za kvalitetne gume,ni jaknu ni hlace pa sam opet vozio s povecanim oprezom

--- Kraj citata ---

Moja oprema je daleko od odlicne, ali nije losa. Neki best buy po mom shvacanju. Volio bi da je vrhunska, al si to ne mogu priustit. Odredio sam si u glavi sto je to minimum i ispod toga ne idem. Vrijedi i za odrzavanje motora kao i za opremu jer oboje utjece na sigurnost.
Bez opreme nebi vozio, a gdje bi bio donji prag opreme? Recimo da je minimum jakna s protektorima kakva god bila, integralna kaciga, kozne rukavice sa protektorima, hlace s protektorima i cizme.

Ovih dana kad se zapravo ne vozim nego odem samo 5-6km od kuce na neku kavu ne obucem moto hlace i cizme nego traperice i tenisice, ali onda i vozim ko da sam u Golfu SDI  ;D

Moja kaciga je kostala 1200kn, ljetna jakna 1350 (popust sa 2700kn), rukavice oko 500, cizme oko 700, hlace oko 900. Sve je to moglo biti skuplje 2-3 puta, al nemam novaca za to....

coko:
sve je moglo biti jeftinije ,manje optrećeno s maržama ,nerealnim nametima i sl . to je naša tema . . . svi znamo da ima bolje i gore opreme
,no nas zanima može li država ili neko drugi napraviti nešto da plaćamo REALNU KVALITETU opreme te u sklad s tim adekvatnije se zaštitili od pogibelje , bolest, invalidnosti ,od koji ta ista država ima najive štete

tomovzo666:

--- Citat: smart bbb - 08 Srpanj, 2011, 23:40:57 ---moto oprema je preskupa nasprema kvalitete,problem je to kaj npr. kaciga koja u tvornici košta 1000 kuna kod nas košta od 50% do 100% više ,tak je i za sve ostalo

--- Kraj citata ---
:icon_thumright:,tu se slazem sa tobom,cjene opreme su katastrofalno velike

wonderkid:

--- Citat: coko - 09 Srpanj, 2011, 11:27:11 ---sve je moglo biti jeftinije ,manje optrećeno s maržama ,nerealnim nametima i sl . to je naša tema . . . svi znamo da ima bolje i gore opreme
,no nas zanima može li država ili neko drugi napraviti nešto da plaćamo REALNU KVALITETU opreme te u sklad s tim adekvatnije se zaštitili od pogibelje , bolest, invalidnosti ,od koji ta ista država ima najive štete

--- Kraj citata ---
drzava moze smanjit cijene ali nece jer oni imaju veliku korist od toga i zkj da idu nama u korist kad bi to isla njima na stetu,tako ti je sa svime

JogFromYamaha:
ma ko da drzavu jebe cjena sto je veca to vise oni od pdv-a i import carine dobe
a do lopova u ducanu je da marke kao held dainese arai showa caberg kod nas se gotovo ne prodaju
ja imam 2 odjela jedno dainese i jedno hrc  i hrc sam kupio u svicarskoj a dainese u austriji
ne zelim kupovat opremu u hr jer su cijene apsolutno neprimjenjene
odjelo ovdje kosta 2i pol puta vise nego vani kacigu koja je u svicarskoj kupljena za 800kn kod nas kosta 2300
ko tu koga u mozak jebe
to je katastrofalno kako su cijene razlicite i neadekvatne
ja razumijem da shop mora imat profit i od neceg i oni moraju zivjet al ovo je bezveze da na 800kn kacigi zaradis 1500kn a i vise jer je i u svicarskoj lik si uzeo marzu.
Apsolutno mi se povraca svaki put dok udem u shop i vidim bell kacigu koju lik prodaje za 3200kn a na ebayu je 100 dolara

http://www.bellsports.com/powersports/helmets/street/arrow

marze u hr su bezvezne i nemaju nista s realnoscu
i naravno da poginu ljudi ko voze batine i koji nemaju para kad im se ne nudi najmanja mjera protekcije
a one tormado kacige za 300kn mozeskoristit ko drzac lubenice dok ju rezes jer za drugo nisu

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju