Tehnički kutak > Tuning skutera

Aerox nece da ide

<< < (2/3) > >>

Punisher:

--- Citat: Mr J - 24 Rujan, 2006, 11:27:07 ---opruge su izgubile krutost i premekane su... to definitivno mijenjaj!!!
Ako su sve serijski dijelovi onda ih zamijeni sa serijskima... (eventualno stavis krucu centralnu oprugu)
i ocisti karburator... (propusi sa kompresorom)

remen + centralna + komplet malih opruga = cca. 400 kn

--- Kraj citata ---
Koji krući centralni feder mi preporučaš i koliko je skuplji u odnosu na serijski? I reci mi sto su KARIKE i što treba kod njih pogledati??? Znam dosadan sam ali pitam jer ne znam  :sad3:

Punisher:

--- Citat: Mr J - 24 Rujan, 2006, 19:50:10 ---Vidis u ducanu od malossija koji ima veci k - koeficijent krutosti... (npr. malossi zuti)
karike su ti brtvila koja ti djeluju poput kartona i kada se stisnu onda se plasticno deformiraju i osiguravaju nepropusnost...
Izmjeri kompresiju ako je iznad 10 onda je o.k. (mislim da je minimalno oko 7.5 da bi motor palio, nemoj me uzeti za rijec)

--- Kraj citata ---
Thx za malossi - raspitat ću se  :icon_thumright: Ako ti nije problem reci mi di se te karike nalaze da provjerim njihovo stanje (ako je moguće) i kako se mjeri kompresija  :dontknow:

Lovre:
Karike su ti po naški prsteni.  ;D  Nalaze se na klipu. bilo bi najbolje da ga  odneseš nekome ko se razumi u to , pa da ti ga pogleda !

r.e.!:
aaa gasi li se na leru?

Punisher:

--- Citat: r.e.! - 25 Rujan, 2006, 15:55:39 ---aaa gasi li se na leru?

--- Kraj citata ---
Kad se skut ugrije (ako si na to mislio) ne ne gasi se. Ako sam dobro skužio na svakih 10 000km se mijenjaju rolice, remen, centralni i one tri male oprugice (po potrebi i prije). Rolice sam zamijenio jer su bile definitivno potrošene. Sad stvarno ne znam u vožnji mi se čini kao da centralni ne steže remen dovoljno jer mi nakon 30km/h skut drži na 6000 okretaja čak i niže. Ali remen mi još i izgleda OK. Reci ako ima vidljivih naznaka da se treba mijenjati nov sam u ovome i stvarno mi treba :help:. To sa slabijim potezanjem je počelo izvoditi nakon jednog dana kad je jebeno padala kiša a nisam bio doma... poslije nije htio nikako upalit. Odvezem ga kod 'majstora' kaže da je karb bio pun vode  ??? Samo znam da mi je za čišćenje opalio 120 na-ku i to napravio za sat vremena. Kad sam ja pročitao kako se karb čisti porastavljao sam cijeli skut da bi došao do karba i totalno ga očistio (trebalo mi je malo puno više od jednog sata), osim ako nije majstorček samo skinuo dovod zraka od filtera i propuhao ga zrakom. Da nije možda navodni majstor skužio da se ne kužim pa me oderao i još raštimao karb pa da mu postanem stalnija mušterija.  :sad3: nadam se da se nisi umorio od čitanja... Zaključak: STILL NEED HELP... plizić

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju