Tehnički kutak > Tuning skutera
Aerox nece da ide
Punisher:
Evo ljudi stvari stoje ovako: imam Aerox-icu race repliku 2002. god. Da prijeđem na problem: dok je skutač hladan ide dosta OK, kad se ugrije ne slusa ni pet f... posto. Pri startu digne nešto iznad 7000 okretaja (govorimo o ugrijanom skutu), dobro vuče do oko 30km/h a zatim padne na 6000 pa sad zamislite koji je to jadan moment a da za vožnju uzbrdo i ne govorimo. Dvije osobe za vuć je čista smrt i sramota na cesti. Uglavnom :angry5: :BangHead: :sad2:Prošla je 12 000km i zamijenio sam valjčiće... remen mi izgleda dosta ok. Očistio sam karb i pošteleo ga. Sumnjam na centralni feder da je postao slab ali nisam siguran jer sam novi u ovom svemu. Ako tko sumnja i na remen mogu staviti sliku pa da ga pogledate jer nisam bas pri crvendaćima (čitaj novčanice od sto na-ku) da bi ga davao u servis jer mislim da su me zaje... par puta i više nikom ne vjerujem. Uglavnom ljudi helpajte plz. :help:
Mr J:
12000km je puno previse za zamjenu centralnog i onih manjih opruga na kvacilu...
Zamijeni to dvoje a i remen bi trebao... Kod remena su bitne bocne strane jer one ostvaruju trenje!!!
Sve mozes sam promijeniti... Imas upute na ovom forumu pod manuali i prirucnici...
Ako gdje zapne javi se na pm ili icq ili mail...
BTW: koje si rolice stavio??? ako je sve serijski onda stavi i serijske rolice, 5,5 grama...
wyeshtitza:
na 12 k bi ti rodjo mogo i karike pogledat, remen, rolice, federe, kvačilo,. propuhat frgu. svečka....
nekakva mini generalka...
Punisher:
Sve na skuteru je serijski, stavio sam mu nove serijske rolice (morao sam ih mijenjati jer su stare bile brutalno ne-okrugle). Recite mi sto se treba pogledati kod glavnog i ona tri mala federa (koje su naznake da ih treba mijenjati) i jedno pitanjce: what the f... su karike??? ??? Auspuh cu ocistiti sutra sa provjerenom metodom 'sajle i bušilice'. :icon_biggrin:
Mr J:
opruge su izgubile krutost i premekane su... to definitivno mijenjaj!!!
Ako su sve serijski dijelovi onda ih zamijeni sa serijskima... (eventualno stavis krucu centralnu oprugu)
i ocisti karburator... (propusi sa kompresorom)
remen + centralna + komplet malih opruga = cca. 400 kn
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju