Dakle imam xenon na kratkom svjetlu na runneru...htio bih i dugo staviti pa imam par pitanja...
Cuo sam naime da nije preporucljivo dugo jer ak trebas zablicat nekom da zna zarulja izgorit i da to opcenito nije dobro za xenon...jel to istina il zabluda? HVALA!
I jos jedno malo offtopic pitanje...jel moguce ugradit na model 2005 runnera prekidac za svjetlo jer ga ta novija godista zbog zakona il kaj vec nisu imali...a glupo mi je da po danu xenon bzvz svijetli
Za xenon nisam siguran, ali mislim da nije zrelo blicati jer se radi o velikom naponu i sijalicama treba da se zagriju, a tek onda radi kako treba. Kod nekih se radi o 10-ak sekundi dok xenon ne počne svijetliti.
Što se tiče prekidača za svjetla, svi modeli iznad 2003. g. ga nemaju, ali je sve predviđeno za njega. Dakle, kupi prekidač i spoji. Imaš na motoru i sijalicu za poziciju koja trenutno nema funkciju jer nemaš prekidača. Sve je predviđeno, pa čak i pozicija. Kupi, spoji i to je to.
Što se tiče postova o policiji i zakonu, svjetla moraš imati upaljena od 0-24 h 365 dana u godini, ali to je tvoj izbor. Ja ih palim samo po noći, a za kazne ne marim. Trebaš ih paliti zbog policije i svoje sigurnosti, pa odluči.