Općenito > Propisi
Vanredni tehnicki
marracc:
--- Citat: Go-Go RUNNER - 25 Svibanj, 2011, 20:52:05 ---Smije sve, ne znam ti u detalje, ali bilo je govora već o tome po forumu pa pretraži ako ti se da ako ne da onda čekaj :D uglavnom svelo se na to da smiju šta hoće :)
--- Kraj citata ---
OK. ak je tak, onda bi lijepo molio bilo koga sa foruma da nadje neke stavke u zakonu gdje piše tko će skuter raskopat, da li se to smije, da li treba kakvih naloga za to il kako se kome prohtije. Trazio sam malo po forumu,al nista konkretnog nisam naso, pa sam otvorio novu temu da bas konkretno svi saznamo sve o vanrednom tehnickom.......
marracc:
Ovo sam u zakonu naso:
U slučaju sumnje u bitnu neispravnost vozila na onim sklopovima vozila na kojima se može izvršiti kontrola ili mjerenje pomoću instrumenata, policijski službenik mora dopratiti vozilo u najbližu stanicu za tehnički pregled gdje će na vozilu biti obavljen izvanredni tehnički pregled.
U slučaju utvrđenja tehničke neispravnosti na cesti ili na izvanrednom tehničkom pregledu zbog koje je prema ocjeni policijskog službenika ili nadzornika tehničke ispravnosti bitno ugrožena sigurnost prometa na cestama, policijski službenik će vozilu zabraniti daljnje sudjelovanje u prometu, tj. vozilu će skinuti registracijske pločice i dopratiti ga do najbližeg parkirališta ili servisa za popravak.
Vozilu će se vratiti registracijske pločice tek nakon što vozač dokaže da je na vozilu obavljen popravak pokvarenih sklopova.
Članak 33.
Za vrijeme obavljanja tehničkog pregleda vozila koje je opremljeno dijelovima i uređajima koji nisu obvezni na vozilu, ali isti utječu na sigurnost prometa na cesti, nadzornik je dužan provjeriti ispravno funkcioniranje i takvih uređaja.
Tehnički pregled se obavlja bez bitnoga mehaničarskog rastavljanja dijelova vozila.
Detaljniju tehnologiju postupka tehničkih pregleda te upute za pregled pojedinih vozila ovisno o njihovim tehničkim karakteristikama propisat će stručna organizacija iz članka 273. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
MaRi0_St:
zašto bi ti skidao blokadu ako se skuterima do 50cc ne smije skidat blokada? :toothy12: :toothy12: :toothy12:
marracc:
--- Citat: MaRi0_St - 25 Svibanj, 2011, 21:19:34 ---zašto bi ti skidao blokadu ako se skuterima do 50cc ne smije skidat blokada? :toothy12: :toothy12: :toothy12:
--- Kraj citata ---
pise da vozilo nesmije preci brzinu od 50 km/h, a ne da nesmijes skidat blokadu :headbang:, i nije to tema topica, nego da li se smiju rasklapat plastike, ili bilo koji dio skutera..........................
MaRi0_St:
ne smije. sve neregularnosti moraš otklonit o svom trošku, stanica za tehnički nije servis :drunken_smilie:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju