Tehnički kutak > Tuning 4T skutera

Piaggio Zip 50 4T , tuning ?

<< < (4/8) > >>

dusVu:
aj da cujem sta ces turpijat..mogo bi malo tajminge dic? hahah de ne pricaj gluposti ..mozes malo glavu sredit al ni to nema vajde kad su gore oni mali ventilici, evenutalno poliranje ispuha i usisa i malo ispuh prosirit, mislim da cak nije pametno ni spustat glavu na 72

Miki-speedy:

--- Citat: dusVu - 10 Kolovoz, 2011, 19:49:54 ---aj da cujem sta ces turpijat..mogo bi malo tajminge dic? hahah de ne pricaj gluposti ..mozes malo glavu sredit al ni to nema vajde kad su gore oni mali ventilici, evenutalno poliranje ispuha i usisa i malo ispuh prosirit, mislim da cak nije pametno ni spustat glavu na 72

--- Kraj citata ---
Turpijat izduv(napravit sto linearniji kanal da gasovi lakse izlaze tako isto i sa usisom) ::)
Citaj malo pa konkurisi  :icon_thumright:

duka:

--- Citat: Miki-speedy-sm - 10 Kolovoz, 2011, 21:00:02 ---Turpijat izduv(napravit sto linearniji kanal da gasovi lakse izlaze tako isto i sa usisom) ::)
Citaj malo pa konkurisi  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

ako cemo o citanju ti si moguce nesto krivo procito, nije bit svega napravit sto linearniji ispuh jer po 4t performance knjizi ispusni kanal nemora bit ravan da bi imo maksimalnu korist od njega nego mora bit odredjenog oblika i sirine ovisno o kutu, izgledu i ventila. mozda bas na zipu 4t pase kanal koji ide prema gore, savija se i onda van. nezz trebalo bi provjerit, to je vec veca filozofija. kako god okrenes lose mu nikako nemoze bit ako ga ispoliras, al ak to napravis sa usisom onda si otiso korak nazad jer usisni kanal nesmije bit ispoliran neg mora bit hrapav. a za oblik i sirinu ovisi ista stvar ko i za ispusni.
o ovome bi mogo napisat jos duplo ovoliko, a to je samo mali dio onoga sto je u knjizi.

Miki-speedy:

--- Citat: duka - 10 Kolovoz, 2011, 22:48:38 ---ako cemo o citanju ti si moguce nesto krivo procito, nije bit svega napravit sto linearniji ispuh jer po 4t performance knjizi ispusni kanal nemora bit ravan da bi imo maksimalnu korist od njega nego mora bit odredjenog oblika i sirine ovisno o kutu, izgledu i ventila. mozda bas na zipu 4t pase kanal koji ide prema gore, savija se i onda van. nezz trebalo bi provjerit, to je vec veca filozofija. kako god okrenes lose mu nikako nemoze bit ako ga ispoliras, al ak to napravis sa usisom onda si otiso korak nazad jer usisni kanal nesmije bit ispoliran neg mora bit hrapav. a za oblik i sirinu ovisi ista stvar ko i za ispusni.
o ovome bi mogo napisat jos duplo ovoliko, a to je samo mali dio onoga sto je u knjizi.

--- Kraj citata ---
Nije mi se dalo pisat sve al sustinu znam..
I znam to da nije bit u linearnosti izduva i usisa,vec igra ulogu i sirina i jos 100 drugih faktora
A za usis nisam ni rekao da treba bit ispoliran,znam da malo hrapav sto je i Porsche dokazao davno na unutrasnjosti bloka njihovih motora..

dusVu:
vec je bilo dosta rasprava o poliranju usisa i neki kazu da treba polirat a neki kazu da treba bit lagano hrapav.. ima jos dosta faktora koji utjecu na performanse..ako izvlacis max onda sve to radis, mora bit lagano hrapav i nemoze on to uzet pa sirit kako on oce ako hoce izvuc max iz masine a i da ispolira usis svejedno nebi nista osjetio na 50 4t a njemu vjerujem netreba puno hebade za nista nego hoce da skuter ide da moze ko covjek pratit promet a za take stvari se stavi kit i vozi.. treba vidit jel pase klip sa kineza i jel cilindar ima "mesa" to bi ga puno jeftinije izaslo

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju