Tehnički kutak > Injection
"Planinarenje" sa paljenjem Di tech
Iwo SR Tuono:
--- Citat: lenko - 04 Svibanj, 2011, 18:02:53 ---Kako da dođem i do jednog i do drugog inektora ? Da lo mogu da izvadim, očistim i vratim kompresor ? Kako da znam da li je ispravan ili ne ?
--- Kraj citata ---
mjeriš tlak na njemu
skineš ih sa glave motora
kompresor skidaš sa bloka od iza
Lenko:
Kako da izmerim i čime pritisak ? Odakle da krenem sa skidanjem inektora ? jel tu ima nekih fora, ili samo skinem i vratim (hermetizacija, menjanje dihtunga ili nešto sl? Ima li za to neki alat ? Ili da to ostavim za servis ?
JogFromYamaha:
prvo crijeva koja vode do injektora pogledaj da nisu porozna
onda tek oko injektora prckaj
Lenko:
--- Citat: JogFromYamaha - 04 Svibanj, 2011, 20:37:02 ---prvo crijeva koja vode do injektora pogledaj da nisu porozna
onda tek oko injektora prckaj
--- Kraj citata ---
Dok sam zamenio crevo od kompresora do glave, sve sam ruke ogulio. A još 13 stepeni napolju, gde sam radio, napolju. Sad je skoro 9 uveče, još me ruke bole. Sve je nepristupačno. Verovatno treba skinuti bočne i gornje plastike sa sedištem. A možda i ceo agregat osloboditi. A to je za mene "španska sela". Mislim da ću ja to u servis ! Vuče me da ja to uradim, ali... Recimo: skinem sve to i ? Ne znam kako da procenim šta valja, a šta ne. Kako da znam da li su inektori riknuli ili su ok. Kako da znam da li je kompresor ok ? Nikad to nisam ni video, a kamoli radio. A daleko sam od majstora.
Lenko:
Evo sad sam završio sa čišćenjem kompresora. Celog sam ga rasturio, oprao sa WD40, produvao i sklopio. I opet ništa ! Sve identično, kao i pre čišćenja kompresora. Šta sad ?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju