Ostalo > Razne offtopic teme :)
Kolko nas ima bajkera na MS-u? (biciklizam i sve što ima veze s njim)
balki:
Prvo si provjeri geometriju i dal ti odgovara velicina bica i podesenje sica (visina, kut, zatur). Onda je bitno dal se vucaras ili aktivno vozis (jer je drukciji raspored sila i tezina)
Josip-98:
uzmi onaj malo siri sic sa gelon ja san na svakoj bicikli ima siceve selle royal najbolji na svitu kako su udobni
Ceki21:
Ima nekaj na ebayu ? :D
balki:
Sad stignem otipkati jos koju ukratko o podesavanju sica.
a) Visinu odrediti tako da se stavi peta sa pruzenom nogom na pedalu u donjem polozaju bez da se tijelo krivi iz kukova.
b) Rail sica podesiti tako da se kurble drze vodoravno i noge na pedali "u pravilnom polozaju za pedaliranje". Tada se spusti visak od casice koljena i mora "prolaziti" kroz osovinu pedale. Ako to nije slucaj korigirati pomakom sica naprijed-nazad.
c) Nagib sica podesiti tako da od vodoravnog polozaja prednji kraj sica bude maaalko spusten.
Za XC bicikl takodjer predlazem da gripovi volana budu koji cm do cak 10cm nizi od sica i da se uvjek pedala aktivno kako bi silom pedalanja rasterecivalu tijelo od pritiska sica i volana. (Meni npr trne dupe i dlanovi kad se vozim po cesti ali kad udjem zivahno na brdske stazice tih nuspojava nema)
Ceki21:
Daj objasni ovo pod stavkom B, ne kuzim :D
I kak da znam da mogu podici volan, imam osjecaj da sam previse nagnut ;)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju