Društveni kutak > Susreti, putovanja, putopisi..

Veceras neka voznja po Zg ( restoranima i kafanama )

<< < (1282/1407) > >>

balki:
U Kapucineru imaju neku ozbiljnu patentiranu pec Josper za steakove i kolko se sjecam nisu bili pre skupi. Pec je na drveni ugljen a zatvara se ko pecnica. Dimnjak ima neki vodeni stupac kojim stvara nadpritisak ak sam dobro polovio.

Vrhunski je u Toru ali je i cijena "vrhunska"- tamo mi je sogor chef.
Odi na Dolac u mesnicu Neno (dole skroz ljevo pa do kraja). Uzmi juneci ramstek nek ti nasjece za grill i mariniraj ga jedan dan u 0.8 do 1% soli, malo cesnjaka, mediteranske mjesavine zacina (Kotany),  zeru aceta balsamica i mjesavini Zvijezda suncokret ulja i malo maslinovog. Dosta prije pecenja izvadi iz hladnjaka da iztemperira na sobnu temperaturu. Baci to na zagrijan rostilj po minutu-dve na svaku stranu da ostane rozkast u sredini, zamotaj u foliju minutu dve da odmori i udri. Za sitnu lovu se junacki i jako fino nanjupas a odmaknes malko za promjenu  se od klasike "vratina/carsko/otkosteni zabatak/cewap".
Uzmi somune, razrezi i namoci ih malo prije bacanja na rostilj govedjim temeljcem razmucenim vodom. Luk i paradajz pride.

stipe:

--- Citat: Tomi_ZG - 28 Rujan, 2020, 18:00:32 ---Ak ti kaj pomogne...
--- Kraj citata ---

pomoglo, pomoglo, svaka ti dala!  ;D

Tomi_ZG:

--- Citat: balki - 29 Rujan, 2020, 00:11:48 ---U Kapucineru imaju neku ozbiljnu patentiranu pec Josper za steakove i kolko se sjecam nisu bili pre skupi. Pec je na drveni ugljen a zatvara se ko pecnica. Dimnjak ima neki vodeni stupac kojim stvara nadpritisak ak sam dobro polovio.

Vrhunski je u Toru ali je i cijena "vrhunska"- tamo mi je sogor chef.
Odi na Dolac u mesnicu Neno (dole skroz ljevo pa do kraja). Uzmi juneci ramstek nek ti nasjece za grill i mariniraj ga jedan dan u 0.8 do 1% soli, malo cesnjaka, mediteranske mjesavine zacina (Kotany),  zeru aceta balsamica i mjesavini Zvijezda suncokret ulja i malo maslinovog. Dosta prije pecenja izvadi iz hladnjaka da iztemperira na sobnu temperaturu. Baci to na zagrijan rostilj po minutu-dve na svaku stranu da ostane rozkast u sredini, zamotaj u foliju minutu dve da odmori i udri. Za sitnu lovu se junacki i jako fino nanjupas a odmaknes malko za promjenu  se od klasike "vratina/carsko/otkosteni zabatak/cewap".
Uzmi somune, razrezi i namoci ih malo prije bacanja na rostilj govedjim temeljcem razmucenim vodom. Luk i paradajz pride.

--- Kraj citata ---
Za Kapuciner su mi već rekli,znam da imaju odležane steakove pa ću morat ić ispoštovat,zanimljiv mi je njihov t-bone od trifrtalj kile  :toothy10:

--- Citat: stipe - 29 Rujan, 2020, 11:32:59 ---
--- Citat: Tomi_ZG - 28 Rujan, 2020, 18:00:32 ---Ak ti kaj pomogne...
--- Kraj citata ---

pomoglo, pomoglo, svaka ti dala!  ;D

--- Kraj citata ---
Očekujemo slike ispoštivačine  ;D

balki:
"...zanimljiv mi je njihov t-bone od trifrtalj kile  :toothy10:"

Pa nije valjda cilj natuc skembu i kila kolko i centimetara visine;-)

Tomi_ZG:
Pa cilj je obžderat se ko lord,a onda na dijetu :laughing11:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju