Tehnički kutak > Tuning skutera
Akumulator-pitanje
Jandro:
--- Citat: Fare - 07 Siječanj, 2008, 21:49:48 ---Sto znaci da se na dno akumulatora nakupilo olovnog otpada koji ti daje kratki spoj u njemu i u stajanju ga isprazni, a to znaci da ga mozes baciti i kupiti novi.
BTW: Savjet za sve, u akumulator se ne dosipava kiselina nego iskljucivo destilirana voda, jer je ona ta koja ispari iz njega.
--- Kraj citata ---
ok!
ja bi reko da je meni iscurila kiselina jel ima onaj ko neki ''odušak na sebi'' i od vožnje na zadnjem da je iscurila mislim pošto je taj ''odušak'' baš na zadnjoj strani,a i crijevo je isto to mokro
ali nisam znao ovo da se nesmi doljevati kiselina, nego destilirana voda
tnx :icon_thumright:
3alfa3:
--- Citat: Jandro - 07 Siječanj, 2008, 22:05:55 ---ja bi reko da je meni iscurila kiselina jel ima onaj ko neki ''odušak na sebi'' i od vožnje na zadnjem da je iscurila mislim pošto je taj ''odušak'' baš na zadnjoj strani,a i crijevo je isto to mokro
--- Kraj citata ---
Meni je to slinjenje na taj iberlauf izgrzilo boju na deklu jer je ta fina prasina kiseline drito isla na deklo. Sad imam "maintenance free" akumulator (Beren) koji nema toga i mislim da je to bila dobra kupnja (oko 200kn). Jedino kaj je visi pa sam morao malo preradit plastiku na kojem stoji.
Jandro:
j#bote, danas idem gledat akumulatore i najjeftiniji 12V 12aH je 300kn!!
to je skupo malo puno, pa za te novce se kupi akumulator za auto
jel ima gdje tog jeftinije?
SlowRider:
--- Citat: Jandro - 08 Siječanj, 2008, 14:09:16 ---j#bote, danas idem gledat akumulatore i najjeftiniji 12V 12aH je 300kn!!
to je skupo malo puno, pa za te novce se kupi akumulator za auto
jel ima gdje tog jeftinije?
--- Kraj citata ---
Imas u Gramatu, Metrou negdje oko 150kn, ja sam svoj platio 115. 9Ah
stark1:
ja svoj u makarskoj 200kn
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju