Tehnički kutak > Tuning skutera

Akumulator-pitanje

(1/4) > >>

Jandro:
ovako, skuter je runner vx, imam original piaggio akumulator 12V 12ah od VXR-a, i ovih dana je navršio dvije godine, dost je koštao
napunim ga skroz preko noći, i drugi dan je on već prazan i neće upalit, možd i bi da je 125ccm ,ali je gore 200ccm pa je veća kompresija i teže okrene, al dok je pun pali bez problem! drugi dan neće ni okrenut
e sad, jel ima kakvog spasa za taj akumulator ili nema? dvije god je stalno radio i palio uvijek motor i sad je počelo zezat prije kojih 2 mjeseca
i taj prvi put kad se ispraznio izvadio sam ga ,vidio da fali za oko pola cm kiseline u njemu pa sam nadolio do crte, ali kiseline baš, ne destilirane vode, napunio ga i ok kojih mjesec dana i onda opet i sad na kraju drži samo dva dana i to bez paljenja ,nego stoji u motoru

znaći, jel mu ima spasa ili novi?

3alfa3:
Jednom kad akumulatoru napon padne ispod 11V, on bude jako ostecen i nikad vise ne moze imati nazivni kapacitet. Ovaj tvoj se ponasa upravo tako - radi (i to pitanje kako) samo nakon punjenja, a vec mirovanje od par sati na njega djeluje tak da nema vise dovoljno struje.
Trebas novi.

cika_kure:

--- Citat: 3alfa3 - 07 Siječanj, 2008, 13:04:23 ---Jednom kad akumulatoru napon padne ispod 11V, on bude jako ostecen i nikad vise ne moze imati nazivni kapacitet. Ovaj tvoj se ponasa upravo tako - radi (i to pitanje kako) samo nakon punjenja, a vec mirovanje od par sati na njega djeluje tak da nema vise dovoljno struje.
Trebas novi.

--- Kraj citata ---
skoro se u svemu slazem s tobom osim ovoga kaj si rekao da "akumulator nema dovoljno struje" (struja-najednostavnije je usmijereno gibanje elektrona, a kad je akumulator u mirovanju gibanje ne postoji, imas hrpu elektrona na jednom mijestu i to je-napon) tocno bi bilo reci da je premali napon.... kasnije dolazi do toga da kad ti njemu zatvoris strujni krug iskrom imas smanjeni napon, a otpor ti je isti sto rezultira premalom strujom za pokretanje svega cisti ohmov zakon I=U/R...
taj akumulator ti je gotov, baci i kupi novi... :icon_thumright:

SlowRider:
Ja sam se patio sa slabim akumulatorom, nekad hoce nekad nece kako mu dodje, rijesenje je uzeti novi.

Jandro:
evo, danas ga izvadio iz motora ,priključio na punjač kojih 20min (onaj slavi punjač, 4ah puni) i motor je upalio ko metak

a ništ, bacit ga i kupit novi! sam nebum opet toliko novaca za akumulator, neki žnj za 130kn kupit ,nek zdura jednu godinu i dobro

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju